Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

«Навчаючи інших – постійно вчися сам» - педагогічне кредо Олександра Олексійовича Венця

Дата: 24.02.2021 08:46
Кількість переглядів: 662

Фото без опису

24 лютого 2021 року відзначає День народження заступник директора з навчально-виховної роботи Таганчанського ліцею Венець Олександр Олексійович.

 

Педагогічну діяльність розпочав у 1993 році після закінчення природничого факультету Черкаського педагогічного інституту. Працював  вчителем  біології Лубенської середньої школи Камянського району; з 1994 року - вчителем хімії, а з 1997 року – директором Павлівської школи Канівського району. Із 2017 року – заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель біології Таганчанського ліцею. Великий вплив на вибір педагогічної професії мали вчителі Деренківецької школи Корсунь-Шевченківського району, в якій навчався.

 

Учитель і школа, учні тісно пов’язані. Це побачив 25 років тому, коли почав працювати. А ще тоді відчув, що школа у його житті займе особливе місце. Педагогом бути  важко. Кожен урок повинен бути навчаючим, цікавим і завжди виховуючим. За період роботи на різних посадах виявив себе сумлінним, творчим, авторитетним педагогом. Має високу науково-теоретичну підготовку, досконало володіє прийомами і методами управлінської діяльності, ефективними формами  організації освітнього процесу  та методичної  роботи  в освітньому закладі. Олександр Олексійович широко використовує інноваційні форми роботи, які сприяють творчому пошуку, зростанню педагогічної майстерності учителів. Постійно координує роботу вчителів ліцею з виконання навчальних планів і програм, особливу увагу звертає на ефективність праці педагогів, використання сучасних методів навчання та виховання.

 

Як працювати з колективом учителів в сучасних умовах? Як працювати, щоб іти попереду, завоювати довіру колег? Олександр Олексійович  завжди прагне вчитися, перейняти нове. Педагогічне кредо «Навчаючи інших – постійно вчися сам» стало стилем життя, постійного самовдосконалення. Тому постійно займається самоосвітою, слідкує за новинами  освітньої галузі та природничої науки.

 

Олександр Олексійович Венець учасник багатьох педагогічних конкурсів. У 2015-2016 н.р. став переможцем районного та лауреатом обласного етапів  Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Хімія», ввійшовши до  шістки кращих вчителів хімії Черкаської області. Своїми методичними надбаннями ділиться з колегами. Його розробки розміщені в «Учительському журналі он-лайн» та на сайті «Методичний портал». Доброзичливість, щирість, порядність, ерудиція. скромність Олександра Олексійовича є прикладом для наслідування. За високий професіоналізм, сумлінну  творчу працю на освітянській ниві, вагомий особистий внесок у навчання і виховання підростаючого покоління має багато грамот, подяк. Проте найбільшою нагородою вважає повагу вчителів, учнів та їх батьків, односельчан.

 

Тож від усіх  педагогів Степанецької громади вітаємо Олександра Олексійовича Венця із Днем народження!  Бажаємо здоров’я, оптимізму, реалізації задуманих планів, успіхів, сімейного благополуччя і щастя, бадьорості духу, позитивних яскравих подій, незабутніх вражень!

 

Бажаємо миру і світлої долі,

Запалу, енергії, сили доволі.
Творчого вогнику, віри й наснаги,
Щедрості серця, людської поваги.
На довгих стежках Вашої ниви
Будьте завжди Ви здорові й щасливі!

 

За матеріалами Інформаційно-методичного центру

            

 

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь