A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Територіальні громади Черкащини, облдержадміністрація та обласна рада налагоджують співпрацю заради розвитку

Дата: 23.02.2021 16:41
Кількість переглядів: 581

 

Фото без опису

 

23-26 лютого 2021 року Всеукраїнська Асоціація ОТГ проводить регіональний тиждень для громад Черкащини.

 

23 лютого захід відкрився в Новодмитрівській громаді на Золотоніщині за участі керівництва Черкаської області, голови ОДА Олександра Скічка та голови обласної ради Анатолія Підгорного.

 

«Регіональний тиждень» - це спеціальна програма заходів адресної підтримки громад Черкаського регіону у наступних напрямках:

- Розвитку системного партнерства громад Черкаської області з регіональною владою (ОДА і ОР), її секторальними підрозділами задля сталого соціально-економічного розвитку всього регіону в цілому;

- Отримання громадами Черкаської області змістовних навчально-консультативних послуг від експертів Платформ Всеукраїнської Асоціації ОТГ по всіх актуальних питаннях громад у сферах управління ОМС ОТГ (кадрових питань, адміністративних послуг, земельних питаннях, фінанси, освіта, сільського розвитку і інші);

- Запровадження системи збору і розповсюдження корисних практик громад Черкаської області на регіональному і національному рівнях;

- Привертання уваги і до специфічних викликів громад Черкаської області на регіональному і національному рівнях.

 

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко звертаючись до присутніх наголосив:

– Від вас залежить, які інвестпроєкти ми зможемо реалізовувати, скільки податків збирати. У нас працює інвестиційний офіс. Але він працює неефективно. Коли приїздять інвестори, їм реально немає чого показати. У нас немає повноцінної презентації проєктів, куди б вони могли вкладати кошти! – сказав Скічко. – А є інвестори, які готові вкладати в переробку, створювати робочі місця.

Голова ОДА порадив усім присутнім контактувати з його заступником, - Романом Карманніком  про те, де є старі покинуті заводи, де є старі колгоспи, де є майданчики, які підійшли б інвестору. Порадив головам ОТГ також готувати інформацію для інвесторів в туристичній галузі.

– Друге – у нас великий туристичний напрямок. Розвиток туристичної галузі стає реальністю. Плюс пандемія коронавірусу показує, що подорожі за кордон стають примарними. І з’являються тут теж інвестори. Але нам і тут треба від вас інформація! Де ви вважаєте, у вас є, наприклад, місце, де можна зробити об’єкти рекреації, які даватимуть вам робочі місця, податки, – говорив Олександр Скічко. – Всі працюватимуть на результат і правоохоронні органи, центральні структури. Всі працюватимуть на результат, позитивний. Отримуючи від вас інформацію, ми можемо працювати.

 

В Стратегії Всеукраїнської Асоціації ОТГ зазначено, що для ефективного розвитку і захисту інтересів громад України, надзвичайно важливе формування консолідованої спільноти місцевого самоврядування на основі діалогу і обміну досвідом. Ми прагнемо розбудувати таку Асоціацію органів місцевого самоврядування в якій працюють фахові мережі на рівні регіонів, на національному рівні, щоб в діяльність асоціації були залучені численні спеціалісти кожного органу місцевого самоврядування, який є членом Асоціації. Тематичні та секторальні Платформи Асоціації об’єднують фахівців з метою обміну досвідом, отримання нових знань, консультаційної підтримки та напрацювання пропозицій змін до законодавства в інтересах територіальних громад.

 

Голови територіальних громад, серед яких був і голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко, підписали Меморандум про співпрацю між регіональним відділенням у Черкаській області асоціації ОТГ та Черкаською ОДА й Черкаською обласною радою.

 

Підхід «Регіональний тиждень» впроваджується  спільно командами виконавчого офісу  ВАОТГ і РВ за підтримкою СКЛ і інших міжнародних партнерів ВАОТГ (програми ДОБРЕ та проекту DECIDE).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь