A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко прийняв участь у вже традиційному Форумі взаємовигідного партнерства

Дата: 13.02.2021 12:05
Кількість переглядів: 450

Форум взаємовигідного партнерства бізнесу, влади і громади щороку організовує Благодійний фонд «МХП - Громаді» спільно з підприємствами Групи МХП, що ведуть свою господарську діяльність на територіях присутності холдингу. Цього року Форум відбувся вже вшосте в приміщенні Черкаської обласної філармонії.

Звісно, із масштабуванням Фонду територіально масштабувався і форум, - цьогоріч до черкаських  доєдналися голови громад із Київщини та Дніпропетровщини.

Розпочав зустріч директор "Урожаю" Олександр Воскобойнік, який зізнався, що  дуже радіє успішним проєктам "МХП-Громаді," які уже рік реалізуються по всій Україні. Навів приклади вдалих проєктів на Черкащині, звідкіль і почалася соціальна робота благодійного фонду, який народився на "Урожаї" і називався "Урожай-Громаді". Черкащина традиційно залишається лідером по впровадженню інноваційних проєктів для громад. Керівник презентував старт нового проєкту для підтримки здоров'я людей - розвиток скандинавської ходьби у селах та містечках, поділився успішним кейсом пілотного проєкту у Катеринополі.

Уже традиційно почесними гостями Форуму є обласна влада. Цього року завітали голова Черкаської ОДА Олександр Скічко та голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Олександр Скічко наголосив, що влада буде всебічно сприяти чесному і прозорому бізнесу реалізувати соціальні проєкти на територіях присутності. Реалії сьогодення такі, що в умовах децентралізації у виграші - громади із інвесторами, як от сільськогосподарськими підприємствами. Закликав голів ОТГ бути ініціаторами змін на місцях, адже нині саме вони є першими особами у владному просторі.

Анатолій Підгорний також наголосив на необхідності об'єднання зусиль бізнесу та влади і подякував МХП  за співпрацю з громадами та зокрема за організацію даного форуму.

Ігор Лещенко, заступник голови правління з корпоративної соціальної відповідальності МХП, розповів про розвиток напряму роботи КСВ. Зокрема у 2020 році вклад агрохолдингу у соціальні проєкти України склав 200 млн грн. Реалізовано 500 проєктів для громад. Поділився вдалими кейсами реалізованих проєктів у минулому році.

"Я завжди говорю, що потрібно викорінювати патерналізм на всіх рівнях", - так розпочала промову директорка БФ"МХП-Громаді" Тетяна Волочай. Розповіла, що співпраця з Благодійним фондом навчає громади бути прогресивними, мислити інноваційно та брати відповідальність за розвиток громад у свої руки. Директорка окреслила напрямок співпраці з громадами у 2021 році та оголосила про старт конкурсу мікрогрантів "Час діяти, Україно!".

Програми розвитку для ОТГ на 2021 рік презентувала директорка агенції регіонального розвитку Любов Ропало. А представниця департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Віта Вдовиченко розповіла гостям про можливості розвитку туризму. Про те, як громаду залучати до прийняття рішень, учасники дізналися від директорки ГО "Молода Черкащина" Вікторії Феофілової.

Успішними практиками співпраці з бізнесом ділилися з присутніми і керівники ОТГ, зокрема жвавий інтерес викликав виступ Олександра Шпиля, заступника голови Миронівської міської ради.

Голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко розповів, що Степанецька громада співпрацює з холдингом МХП  та Благодійним фондом уже багато років.

Пряма мова, - Олександр Яременко:

- Наша громада налічує 21 населений пункт і основний наш бюджет (близько 80 відсотків) надходить від потужностей Групи компаній МХП, серед яких «Урожай» та Миронівська птахофабрика. Також ми тісно співпрацюємо з Благодійним фондом "МХП - Громаді", беремо участь в громадських проєктах та грантових ініціативах.

Зокрема, цього року ми будемо втілювати в життя великий проєкт вартістю в 19 млн грн по прочищенню русла річки Росава. Ми і надалі будемо співпрацювати з холдингом та Благодійний фондом, аби покращувати благоустрій нашої громади, - додав голова ОТГ.

Також на сьогоднішньому заході оголосили конкурс мікрогрантів  для розвитку мікропідприємництва на селі «Село. Кроки до розвитку» та конкурс мікрогрантів для розвитку громад «Час діяти, Україно!».

По завершенню заходу відбувся розважальний виступ чемпіонів "Ліги сміху" - команди "СМТ" та розіграш подарунків серед запрошених представників ОТГ.  Серед подарунків – сучасний смартфон та 4 павербанки.

Довідково:

Благодійний фонд «МХП – Громаді» - це благодійна організація, яка створена з метою сприяння комплексному розвитку  територіальних громад та інститутів громадянського суспільства.

Агрохолдинг МХП – лідер агросектору України, локомотив соціальної відповідальності, інновацій та дбайливого ставлення до природи. Понад 20 років компанія працює над тим, щоб бути надійним партнером громад  у 16 регіонах держави, найкращим місцем роботи для понад 28 000 співробітників. На Черкащині МХП представлено такими підприємствами, як ТОВ «НВФ «Урожай», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ТОВ «Катеринопільський елеватор», ДП «Птахофабрика «Перемога Нова».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь