A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ВСЕ ВИТРИМАЛИ І ПЕРЕМОГЛИ…

Дата: 09.02.2021 09:26
Кількість переглядів: 313

Фото без опису

77 років нас віддаляє від тих днів, коли Україна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не пройшло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством. Під час Другої світової війни, в січні-лютому 1944 року, в результаті виснажливих боїв за Дніпро та Корсунь-Шевченківської операції, з непомірними втратами, було звільнено правобережні села Канівщини від німецько-фашистських загарбників. Радість і сльози , біль і надія - все переплелося у одному слові ВИЗВОЛЕННЯ…

 Щорічно, в ці дні, жителі сіл Степанецької громади  низько схиляють голови перед світлою , пам’яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя. Сучасне покоління складає глибоку пошану всім тим, хто відстоював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу, своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов’ю до Батьківщини всьому світові довів, що Україна ніколи не скориться загарбникам. Щорічно тут проводять мітинги, покладають квіти до пам’ятників та обелісків, вшановують полеглих воїнів хвилиною мовчання. Тож, і нинішній рік не став виключенням - із 31 січня по 12 лютого 2021 року урочисті заходи відбулися в усіх селах Степанецької об’єднаної територіальної громади за участі ветеранів Другої світової війни, учнівської молоді, керівництва старостинських округів та Степанецької сільської ради. На один із таких мітингів було запрошено гостей з Канева: директора клубу-музею «Ветеран» Володимира Балана , Ларису Балан та представників Канівського військово-патріотичного клубу «Пам’ять» - Віктора Тригуба, Отега Нікітченка та Оксану Нікітченко, які розповіли присутнім про ті далекі дні, спираючись на історичні факти, які досліджували вони самі і їх колеги. Адже, зберегти пам’ять про визволителів нашої малої батьківщини, наш священний обов’язок. Особливо тепер коли маємо нову реальну війну на сході України.

Вшановуючи подвиг визволителів, ми свято віримо, що над Україною знову буде мирне небо, яке принесе процвітання кожній родині та нашій державі. Нажаль, з кожним роком стрій сивочолих ветеранів зменшується, але вони з нами допоки живе пам’ять про них та про їх подвиг. ПАМ’ЯТАЄМО! ШАНУЄМО! Слава Україні! Слава Героям!


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь