A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Снігопади та зливи: в Україні оголосили штормове попередження

Дата: 03.02.2021 11:26
Кількість переглядів: 474

Фото без опису

 Шановні жителі Степанецької громади, попереджаємо вас про погіршення погоди із 03 лютого 2021 року. За прогнозами Черкаського Обласного Гідрометцентру, 03 лютого по всій території Черкаської області та м. Черкаси на дорогах ожеледиця, у зв’язку з переміщенням атмосферного фронту з південного заходу,  також очікується погіршення погодних умов: пориви вітру 15-20 м/с, мокрий сніг та дощ, ожеледь, місцями значний мокрий сніг, хуртовини. Передбачається приріст снігового покрову 5-10 сантиметрів. На дорогах ожеледиця.

"Такі погодні умови можуть спричинити відключення енергопостачання окремих населених пунктів,  призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становитиме 1-й (жовтий) рівень загрози", - наголосили у ДСНС. За такої погоди вкрай уважними слід бути водіям, які планують поїздки, особливо на далекі відстані. Будьте уважними за кермом, не перевищуйте швидкість, уникайте різких маневрів і гальмувань, дотримуйтесь належного інтервалу між транспортними засобами. В період негоди в автомобілі обов'язково має бути наступне: засоби зв’язку повний бак з пальним, буксирувальний трос, тепле взуття та одяг, снігова лопата, аптечка, гарячі напої. А також, вирушаючи в дорогу, переконатись у справності транспортних засобів. Водіям великовантажних транспортних засобів мати в наявності протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні упори та лопати.

У зв’язку з погіршенням погодних умов та з метою недопущення заторів в русі Канівський відділ ДСНС у Черкаській області звертається до усіх власників автотранспорту, - при погіршенні погодних умов при можливості утримайтесь від поїздок.

Шановні водії! Не наражайте на небезпеку себе та своїх рідних! Будьте обачні та обережні.

Для уникнення травматизму закликаємо жителів Степанецької громади бути обережними, пересуваючись по своїх населених пунктах, і рекомендуємо дотримуватись порад під час ожеледиці.

Поради водіям:

  • потрібно дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій;
  • при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму;
  • не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;
  • в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовуйте автотранспорт із літніми шинами.

Поради пішоходам:

  • ходіть не поспішаючи, ноги розслабте і трохи зігніть у колінах, та ступайте на всю підошву;
  • не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку. Розмахуйте руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу;
  • при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю – спробуйте швидко присісти, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;
  • будьте уважні й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати;
  • враховуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 рази.

Пішоходам під час ожеледиці також необхідно бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора.

 

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь