A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ТАЛІСМАН КОЛЕКТИВУ «РОСИ»

Дата: 02.02.2021 17:09
Кількість переглядів: 1119

Фото без опису

Зимового дня 2 лютого у родині Фоменків  – велике сімейне свято. В цей день своє 80–річчя відзначає шановний житель села Степанці Василь Данилович. В далекому 1941 році він народився в селі Попівка, після закінчення місцевої і Таганчанської школи здобув професію газозварювальника в місті Черкаси. Подався молодим спеціалістом до суворого Сибіру працювати за спеціальністю. «Купався в Ангарі та в Єнісеї, а в рідному Дніпрі вода найкраща!» – Згадує ювіляр.

Після повернення з далеких країв знайшов у Черкасах симпатичну студентку Поліну з села Ропотухи, що на Уманщині. Тиждень вони придивлялися один до одного, а потім й одружилися. Кохання з першого погляду і на довгі 52 роки, які пара прожила нерозлучно. Виховали двох голосистих доньок Аллу і Людмилу з надзвичайним співочим талантом, який ті передали вже своїм донькам. Радістю і втіхою для цієї поважної пари є троє онуків і троє ж правнуків.

Свій трудовий шлях Василь Данилович міцно та надійно зварював у «Сільгосптехніці» до самого виходу на заслужений відпочинок. Його спеціальність стала і хобі всього його життя. Мабуть, немає у селі двору чи садиби, де б не залишив майстер свого хорошого сліду. Також ювіляр великий майстер домашніх вин та наливок – має гарний сад, збирає щедрий урожай та балує своїх рідних і друзів власними запашними напоями.

Хоча ювіляр все життя має справу з металом, та душа його розпізнає найтонші матерії в світі музики. Майже кожен концерт Степанецького народного колективу «Роси» не обходиться без підтримки дідуся Васі, який завжди передає від бабусі Полі її фірмові пироги з яблуками. Адже він вболіває і за доньку Аллу, яка працює директором Степанецького БК та співає зі своїм колективом, і за онуку Іринку, яка чарує всіх своїм ніжним голосом. А коли проходять загальні концерти, в яких бере участь співочий колектив з Мельників, у Василя Даниловича подвійне свято – адже і друга донька Людмила і внучка Оленка теж радують виступом свого тата і дідуся. А весь колектив «Роси» вважає Даниловича своїм талісманом.

Ось такий він ювіляр – майстер заліза та пісні. В цей святковий для родини день пана Василя привітали і представники Степанецької громади та від імені сільського голови Олександра Яременка передали ювіляру святкові побажання та подарунок на згадку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь