A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Про підсумки ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»

Дата: 16.01.2021 12:23
Кількість переглядів: 574

На виконання Указу Президента України від 22.03.2002 №284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості», відповідно до Положення, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім’ї та молоді  від 29.08.2003 №585/529/875, враховуючи лист              Міністерства освіти і науки України від 06.11.2020 №779/8100 «Про проведення ХХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості», та з метою активізації  патріотичної  роботи серед учнівської молоді, збереження і розвитку інтелектуального  потенціалу України, школярі закладів загальної середньої освіти Степанецької ОТГ взяли  участь у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, що проходив під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!». Темою  цьогорічних  конкурсних  робіт, які проводились  у двох номінаціях: «Література»  та «Історія України і державотворення», стали слова Василя Стуса «Торуй свій шлях – той, що твоїм назвався, той, що обрав тебе навіки вік».  Юні дослідники закладів освіти вивчали життя і творчість відомих та маловідомих історичних постатей, громадських діячів, особистостей, які зробили вагомий внесок у розвиток освіти, культури, мистецтва рідного краю. Слід відзначити, що учасники конкурсу у своїх роботах по-новому осмислюють життя, шанобливо ставляться до минулого України, до людей, які народились на Канівщині, Черкащині. Вивчаючи  життєвий  шлях поета-лірика, сатирика та  гумориста родом  із села Степанці  Валентина Лагоди,  чи поетеси  родом із села Пилява Лідії Шкурченко,  чи  відомого селекціонера-генетика із села Пилява Прокопа Гаркавого,  чи самодіяльного  художника із села Бересняги Миколи Костирі, переконуються, що їхнє життя – це приклад служіння своєму народові.  Різні долі  поетів, художника, вченого, але кожен із них обрав і пройшов свій життєвий та творчий шлях  гідно. Читаючи нарис учениці 11 класу Степанецького ліцею Лагодіч Вікторії про життя громадського діяча,  дисидента та політика, уродженця села Єрки Катеринопільського району,  В’ячеслава Чорновола, переймаєшся гордістю за його високу мету. Життєвий шлях такого борця зобов’язує кожного пам’ятати і шанувати історію нашої держави, української  нації.

Переможцями  ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості  «Об’єднаймося ж, брати мої!» стали школярі Степанецького ліцею:

Мітакі  Ангеліна, учениця 8 класу, за роботу «У вузол зв’язую слова –                  ще сила прадіда жива…»  (наставник Колошмай Наталія Миколаївна);

Кисільова Анастасія,  учениця  9  класу, за роботу  «Життєвий шлях людини: вибір кожного чи  доля?» (наставник  Заїка Світлана  Анатоліївна)

        

Лауреатом  ІІ етапу Конкурсу стала:

Лагодіч  Вікторія, учениця 11 класу Степанецького ліцею, за роботу «Він боровся, бо його надихала віра…» (наставник Скляренко Ольга Олексіївна).

 

Дякуємо педагогічним колективам закладів освіти за організацію конкурсу учнівської творчості, залучення школярів до пошуково-дослідницької роботи,  формування громадянської позиції. Вітаємо учнів та вчителів-наставників з перемогою! Бажаємо переможцям успіхів у подальших етапах конкурсу.

 

За матеріалами Інформаційно-методичного центру   

                                                                          

 

 

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь