A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Інформування та виїзд на консультування мешканців Степанецької сільської ради ОТГ в Черкаській області з актуальних питань в сфері земельного законодавства

Дата: 10.12.2020 14:05
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису

           Так звані земельні питання є одними з найактуальніших для жителів сільської місцевості. І це цілком закономірно, адже люди обробляють землю, здають в оренду, оформляють на неї право власності тощо. І всі ці дії мають вчинятися в правовому полі.

           З метою реалізації проекту "Програма "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство" та підвищення рівня правової поінформованості жителів сільської місцевості, які є власниками земель сільськогосподарського призначення 08 грудня 2020 року працівник Канівського бюро правової допомоги Олена Васильченко провела інформаційну зустріч для мешканців та працівників Степанецької сільської ради ОТГ в Черкаській області  на тему: «Актуальні питання земельного законодавства».

           Під час заходу працівник бюро проінформувала присутніх про основні положення законодавства, якими регламентуються земельні правовідносини. Особливу увагу звернула на укладення договору оренди земельної ділянки,  зокрема,  Олена Васильченко зазначила, що відповідно до ст. 19 Закону України «Про оренду землі» строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, але не може перевищувати 50 років. При цьому, при передачі в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, але не може бути меншим як 7 років.

           Також працівник бюро  зазначила про основні аспекти земельної реформи в України, метою якої є підвищення продуктивності використання земель, забезпечення рівного захисту прав та рівного доступу до ринку землі та необхідних фінансових ресурсів для всіх власників землі та землекористувачів.

           По завершенню заходу на базі сільської ради працював мобільний пункт доступу до правової допомоги, де громадяни мали змогу отримати відповіді на свої запитання та консультації із земельних та інших правових питань.

          У разі виникнення додаткових питань рекомендовано звертатися до Канівського бюро правової допомоги за адресою: м. Канів, вул. Шевченка, 6 або телефонувати на безкоштовний номер – 0800213103.

 

Додаток: фотозвіт.

 

 

Директор                                                                                                                                С.М.Брус

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь