A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Про відзначення Дня Гідності та Свободи в закладах освіти Степанецької ОТГ

Дата: 24.11.2020 16:38
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

      День Гідності та Свободи -  свято в Україні, що відзначається щороку  21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 

       Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації  про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

   З метою формування патріотизму школярів  у закладах загальної середньої освіти  Степанецької  ОТГ  проведені виховні заходи, спрямовані на вшанування подвигу героїв-захисників територіальної цілісності, європейського вибору та незалежності України.

У шкільних бібліотеках   організовано тематичні виставки літератури: «Сильний той, хто піднявся духом» (Степанецький ліцей),  «Україна. Незалежність. Гідність. Свобода» (Беркозівська гімназія), «Вільні творять свободу» (Мартинівський ліцей).

20 листопада для учнів 9-11 класів Мартинівського ліцею проведений виховний захід «Країна нескорених».

У Степанецькому ліцеї, який працював у дистанційному режимі, організувано виховні заходи в онлайн-режимі. 

         20 листопада  в  Беркозівській гімназії учні 5-9 класів (вчитель історії Прохоров В.В.)  переглянули  та обговорили  документальний  фільм «Україна. Майдан. Перезавантаження».  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Майдану і воїнів - захисників України;

      учні початкових класів під керівництвом  учителів  української мови Демешко С.В. та початкових класів  Малюк З.В., Пасічної Н.О.  заповнювали карту «Я бажаю Україні», малювали на тему «Моя країна – Україна».

      Вчитель фізичної культури Стоколос В.В. цього дня провів з учнями закладу  шахово-шашковий турнір на честь воїнів АТО, колишніх учнів школи, які захищали і захищають Україну на Сході:  Германа В., Германа О.,  Матини І., Онищенка І., Столового В., Гавриленка Ю. , Зеленюка О.

 

 

 

За матеріалами Інформаційно-методичного центру             


Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь