A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Для громад Черкащини передали 10 шкільних автобусів один із яких у Степанецьку ОТГ

Дата: 15.10.2020 14:22
Кількість переглядів: 1691

Фото без опису

Десять нових шкільних автобусів передали для громад у Черкаській області сьогодні, 15 жовтня 2020 року.

Про це повідомила начальниця Управління освіти і науки Черкаської ОДА Оксана Сімушина. За її словами, загальна вартість автобусів становить 18, 4 мільйони. На один автобус витратили 1 мільйон 840 тисяч гривень. Автобуси будуть безкоштовно перевозити дітей та педагогів до шкіл і додому. Загалом у Черкаській області підвозять дітей 182 шкіл. Наразі таких автобусів є 220 штук. "Ми маємо можливість передати нашим школам ці автобуси.

Велика увага урядом приділяється сільським школам. Упродовж цього року у нас відбулися зміни в мережі. Ми створили вісім опорних шкіл та 19 філій. У нас було створено та реорганізовано 412 шкіл та ліквідовано три.

Шкільний автобус наразі потрібний сільській місцевості", – зазначила Оксана Сімушина. Вона також додала, що в цьому році уряд виділив кошти по субвенції на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування – 70% за рахунок державного бюджету та 30% за рахунок місцевого бюджету.

Упродовж тижня очікують ще на чотири автобуси, які будуть направлені до інших ОТГ. "Загалом у нас в області ще реалізують обласну програму "Шкільний автобус". Вона була започаткована ще в 2003 році. Завдяки ній ми мали можливість розширити автопарк шкільних автобусів. Загалом у нас по області підвозять майже 11,5 тисяч учнів та майже дві тисячі педагогів. Ще до кінця року в межах цієї програми буде придбано вісім автобусів для семи територіальних одиниць", – зазначила Окасана Сімушина.

Голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук додав, що програма "Шкільний автобус" буде діяти доти, поки в області не буде повного забезпечення шкільними автобусами.

Автобуси передали до десяти закладів освіти Черкаської області, один з яких до Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади.


Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь