A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Управління соціального захисту населення інформує:

Дата: 05.10.2020 12:58
Кількість переглядів: 641

Фото без опису

На період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню  на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та відповідно до постанов діючого законодавства у разі утворення об’єднаної територіальної громади заяви з необхідними документами для призначення всіх видів державних допомог, субсидій та пільг приймаються   уповноваженими особами, що визначені виконавчими органами ради об'єднаної територіальної громади, та передаються до управління соціального захисту населення (далі – Управління) для їх призначення.

Постановою №663 від 29.07.2020 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд. Відповідними змінами запроваджено новий вид допомоги на догляд одиноким особам, які досягли 80-річного віку (далі-Допомога).

Допомога  надається одиноким особам, які досягли 80-річного віку та за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» або Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

До одиноких осіб, які мають право на Допомогу належать громадяни, що не мають працездатних родичів, зобов’язаних за законом їх утримувати.

Основним документом для призначення Допомоги є висновок лікарсько-консультативної комісії, де обов’язково повинно бути зазначено, що заявник потребує постійного стороннього догляду. Також подається заява, декларація, копії паспорта заявника, трудова кижка та рестраційний номер облікової картки платника податків, склад сім’ї та рахунок в банківських установах для соціальних виплат.

Допомога призначається в розмірі 40% відсотків від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (з 01.01.2020 року – 655,20 грн., з 01.07.2020 року – 684,80 грн.).

У випадку неотримання надбавки до пенсії на догляд та компенсації на догляд, які надаються органами соціального захисту та органами пенсійного фонду допомога буде призначена з 1 січня 2020 року. В іншому випадку – допомога призначається у разі припинення виплати вказаних компенсацій, надбавки.

Ввійшла в дію Постанова №859 від 23.09.2020 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі». Цією постановою затверджено перелік постанов, які втратили чинність.

З огляду на вищезазначене просимо ознайомитися з вищезгаданими постановами та провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, а також  пришвидшити подання заяв від Ваших громадян.

 

 

 

 

Начальник                                                             АНАТОЛІЙ  НЕЧИПОРЕНКО

 

Ставінська

3-24-43

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь