A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Канівське бюро правової допомоги інформує:

Дата: 21.09.2020 12:50
Кількість переглядів: 491

Фото без опису

 

Кадастровий номер: призначення та порядок присвоєння

Кадастровий номер – цифровий унікальний штрих-код об’єкта нерухомого майна, що дозволяє ідентифікувати певну ділянку землі щодо її місця розташування.

«Він унікальний у межах держави і не може повторюватися. Кадастровий номер земельної ділянки є її ідентифікатором у Державному земельному кадастрі».

Державна реєстрація земельних ділянок здійснюється за місцем їх розташування відповідним Державним кадастровим реєстратором центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.

Законом «Про Державний земельний кадастр» визначено, що для державної реєстрації земельної ділянки Державному кадастровому реєстратору, який здійснює таку реєстрацію, подаються:

– заява за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері земельних відносин;

– оригінал документації із землеустрою, яка є підставою для формування земельної ділянки, у формі електронного документа.

Заява з доданими документами надається заявником особисто чи уповноваженою ним особою або надсилається поштою цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення, а в разі подання заяви в електронній формі – надсилається засобами телекомунікаційного зв’язку.

Державний кадастровий реєстратор, який здійснює державну реєстрацію земельних ділянок, протягом 14 днів з реєстрації заяви:

– перевіряє відповідність документів до вимог законодавства;

– за результатами перевірки здійснює державну реєстрацію земельної ділянки або надає заявнику мотивовану відмову в державній реєстрації.

«Законом визначено, що на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки заявнику безоплатно видається витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Витяг містить усі відомості про земельну ділянку, внесені до Поземельної книги. Складовою частиною витягу є кадастровий план земельної ділянки».

Заява на отримання адміністративної послуги подається в письмовій, усній чи електронній формі суб’єкту надання адміністративної послуги особисто суб’єктом звернення або його представником (законним представником), надсилається поштою, а в разі надання адміністративних послуг в електронній формі – через Єдиний державний портал адміністративних послуг, зокрема через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування. Ця послуга є безоплатною.

Крім того, можливо замовити надання цієї послуги на офіційному веб-сайті Єдиного державного порталу адміністративних послуг  https://my.gov.ua/info/service/byservicescope-86/3359/details у розділі «Природні ресурси та екологія», підрозділ «Земля».

Отже, якщо вам потрібно здійснити присвоєння кадастрового номера земельній ділянці та, як наслідок, отримати витяг з Державного земельного кадастру – вам необхідно підготувати необхідний пакет документів та звернутися до відповідного центру надання адміністративних послуг за місце знаходженням земельної ділянки.

 

 

 

 

Головний спеціаліст відділу

«Канівське бюро правової допомоги»

Золотоніського місцевого центру з надання БВПД                                                  І.В.Танана


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь