Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

В СТЕПАНЕЦЬКІЙ ОТГ ПРОЙШЛИ ЗМАГАННЯ «ОЛІМПІЙСЬКІ СТАРТИ»

Дата: 14.09.2020 11:25
Кількість переглядів: 472

Фото без опису

Згідно «Календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів відділу освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області на 2020 рік», з метою популяризації, розвитку  фізичної культури серед учнівської молоді, пропагування здорового способу життя та розвитку творчих здібностей учнів, 11 вересня 2020 року о 09:00 годині на стадіоні "Маракана" с. Степанці було організовано та проведено  спортивне свято - змагання з різних видів спорту з нагоди відзначення Всеукраїнського Олімпійського уроку, Олімпійського тижня та Дня фізичної культури та спорту. Урочисте відкриття змагань розпочалося з привітального слова сільського голови – Олександра Яременка. Він побажав учасникам здоров’я, успіху у змаганнях та, звісно ж,  перемоги. У змаганнях брали участь команди ЗЗСО Степанецької ОТГ. До складу команди входило 6 осіб (учні  8-9, 10-11 класів), (3 дівчини, 3 хлопця), кожна команда підготувала свої девіз та емблему. Забезпечував медичний супровід під час проведення Змагань керівник Мартинівського ліцею О.В. Костенко.

 

У програму Змагань «Олімпійські старти» були включені такі естафети:

1.«Стрибки через скакалку»

За сигналом перший гравець бере скакалку і стрибаючи долає відстань до позначки, назад повертається бігом зі скакалкою у руці, передає естафету іншому учаснику (торканням долоні). Виграє та команда, яка першою закінчить естафету.

2. «Передача м’яча »

Команди шикуються в колонах по одному, піднявши руки. За командою перший гравець передає м’яч іншому. Останній гравець із м’ячем біжить вперед і передає знову м’яч . Перемагає та команда, у якій перший гравець першим зайняв своє місце.

3. «Кенгуру»

Команди шикуються у колони за лінією старту. За сигналом перші номери, затиснувши між колін м’яч, стрибками рухаються до позначки. Назад повертаються звичайним бігом, передають естафету іншому учаснику. Виграє та команда, яка першою закінчить естафету.

4. «Не загуби м’яча»

За сигналом кожен гравець повинен швидко пронести м’ячик, що лежить на тенісній ракетці, не загубивши його. Виграє та команда, яка першою закінчить естафету.

5.«Зайчики»

Учасники шикуються в колону один за одним. Перший учасник виконує стрибок з місця, суддя фіксує     результат, інший учасник з зафіксованого місця також виконує стрибок і так всі учасники. Виграє та команда, яка про стрибає найбільшу відстань.

6.«Передав – сідай»

У кожній команді вибирається капітан. Учасники шикуються в колону один за одним , капітан з м'ячем в руках розташовується  5-6 м попереду. За сигналом капітан кидає м'яч першому гравцеві своєї команди, упіймавши який, той повинен повернути його назад і присісти. Капітан знову кидає м'яч вже другому гравцеві і т. д., поки не присяде вся команда. Виграє та команда, яка першою присяде.

7.«Переправа»

Команда шикується в колону один за одним. Перший гравець тримає 2 обручі. За сигналом він кожен крок повинен зробити в обручі, перекладаючи його перед собою.  Назад повертається бігом з обручами у руці, передає естафету іншому учаснику (торканням долоні). Виграє та команда, яка першою закінчить естафету.

 

Головним суддею змагань була Гарбуз Ольга Григорівна. Визначення найкращих команд серед ЗЗСО Степанецької ОТГ проводилося за найменшою сумою набраних балів: І місце – 1 бал, ІІ місце – 2 бали, ІІІ місце – 3 бали…

 

Серед учнів 10-11 класів:

1 місце посіла команда "Комета", Степанецького ліцею;

2 місце команда "Фенікс", Мартинівського ліцею.

 

Серед учнів 8-9 класів:

1 місце команда " Олімпійці", Степанецького ліцею;

2 місце "Олімп", Мартинівського ліцею;

3 місце "Силачі", команда Беркозівської гімназії.

 

Всі учасники змагань були нагороджені грамотою та солодкими подарунками.

 

Також в цей день було проведено футбольний турнір "Золотий м'яч" у рамках спортивних змагань "Олімпійські старти" та  конкурс малюнків на тему «Спорт в моєму житті», переможців найкращих робіт нагородили грамотами та заохочувальними подарунками.

 

 

 


Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь