A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

В СТЕПАНЕЦЬКІЙ ОТГ ПРОЙШЛИ ЗАХОДИ ДО ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ

Дата: 29.06.2020 12:25
Кількість переглядів: 721

Фото без опису

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

День конституції це велике свято – свято Закону, що утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності і власної держави. Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку держави.

Напередодні державного свята, в Степанецькій громаді, з нагоди відзначення 24-ї річниці Дня Конституції України відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченка, в якому взяли участь директорка КЗ «Центру культури і дозвілля» Степанецької об’єднаної громади Юлія Мітакі,  бібліотекарі Мартинівського старостинського округу Алла Куцокінь та Оксана Дорошенко.

Тарас Шевченко не одноразово проходив стежками с.Мартинівки. Їдучи з Корсуня до Межиріча, він прямував дорогою з боку Павлівки через колишній центр Мартинівки. Про це свідчать спогади Миколи Юрченка про те, що його прадід возив конем пошту з Корсуня до Канева і підвозив на фургоні Шевченка. На честь цього в селі 2008 року було встановлено пам'ятний знак. Все життя Шевченко боровся за справедливість, за свободу, розуміння якої виходило за межі вузького визволення людей від кріпацтва, від поневолення та національного визволення України з-під гніту Росії. В кожному вірші безсмертного „Кобзаря” Тарас Григорович розкриває душу українців, їх життя, прагнення. Народе мій, для всіх завжди відкритий,

Не вір, що воля з’явиться сама,

Не дай себе підступно обдурити —

Мовляв, дороги іншої нема….

Велич Шевченка полягає в тому, що він зумів повернути нам свою національну гідність і необхідність боротися за відновлення незалежної Української держави. Його безмежна любов до українців і України проявлялася в тому, що він навчав і переконував нас про можливість щасливого життя тільки в своїй незалежній державі, адже:

”В своїй хаті — своя й правда, і сила, і воля.”

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь