A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Вода – це життя

Дата: 16.06.2020 09:20
Кількість переглядів: 788

Щороку стан річок, озер і підземних вод погіршується. Причиною цього є ряд проблем: забруднення викидами з підприємств, надмірне використання природних ресурсів, мала кількість атмосферних опадів влітку, зменшення снігових запасів в зимовий період, замулення та заростання водойм внаслідок слабкої течії.

Тривалий час вважалось, що вода – само відновлюваний продукт і що її кількість стабільна. Однак останні роки показують, що прісна вода перетворюється на дефіцитний ресурс. Проблему відсутності води - значне пониження рівня ґрунтових вод та рівнів води в річках, що в свою чергу вплинуло на рівень води в криницях населення Степанецької ОТГ та і всього Канівського району, відчули на особистому досвіді.

Саме тому вирішення питання відновлення гідрологічного стану водних об’єктів стало одним з пріоритетним та актуальним завданням для керівництва та депутатського корпусу Степанецької ОТГ.

Першим кроком в рамках робіт з відновлення та збереження водних ресурсів для нинішніх і майбутніх поколінь стало розроблення проєкту «Виконання природоохоронних робіт, спрямованих на відновлення сприятливого гідрологічного режиму річки Росава та поліпшення технологічного і санітарного стану внутрішніх водойм», який за поданням виконавчого комітету Степанецької сільської ради включено до плану реалізації стратегії розвитку Черкаської області на 2021-2027 роки.

На даний час до реалізації проєкту долучилась благодійна організація БФ «МХП – Громаді», яка погодилась профінансувати здійснення проєктно - вишукувальних робіт проєкту та в подальшому спільними зусиллями з виконавчим комітетом, за підтримки депутатів сільської ради та жителів громади, втілити його в життя.

Сподіваємося на підтримку громадськості та небайдужих до ідеї проєкту. Про подальші кроки реалізації задуму будемо додатково інформувати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь