A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

З 22 травня можливий перехід до другого етапу карантинних послаблень

Дата: 15.05.2020 08:26
Кількість переглядів: 572

Проте послаблення карантину не означає повне його скасування. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи засідання Уряду в середу, 13 травня. Він нагадав, що з 11 травня в Україні вступили в дію карантинні пом’якшення, які затвердив Уряд: «Ми бачимо, що бізнес, який було призупинено, почав повертатися на роботу та поступово відновлювати ділову активність. Але я звертаю увагу всіх наших громадян, всього нашого бізнесу та місцевої влади, що послаблення карантину не означає, що коронавірусу більше немає, або він став менш небезпечним. Тому наші рішення мають бути продумані та відповідальні».

Денис Шмигаль зазначив, що якщо буде зберігатися помірна статистика захворюваності, то з 22 травня можливий перехід до другого етапу послаблень, однак не скасування карантину.

 

Презедент України, Володимир Зеленський, у своєму зверненні щодо послаблення карантину зазначив:

Дорогі українці! Вже третій день ми з вами живемо в режимі першого етапу пом’якшення карантину. Ключове слово – пом’якшення. Не відміна, не кінець, а саме пом’якшення. І стосується воно лише окремих видів діяльності. Це не означає, що тепер усім можна розслабитись: ходити без маски, або збиратися великими компаніями, або не дотримуватись дистанції. Цього ніхто не скасовував. Другий етап пом’якшення карантину планується на 22 травня. Він торкнеться, зокрема, спортивних змагань, роботи готелів, проведення ЗНО та іншого. Я знаю, що всі зараз не розуміють, яким буде літо. Як планувати відпустку, коли дозволять літаки, коли дозволять потяги. Коли знову запрацюють кінотеатри, пляжі та метро.

Відповідь проста: все це залежить від нас з вами.

Кожен наступний етап пом’якшення можливий тільки тоді, коли ми досягнемо конкретних показників. Зокрема, помірної кількості нових випадків захворювання та некритичного завантаження ліжок у лікарнях.

Простими словами: щоразу, коли ви не надягаєте маску і ризикуєте заразити інших людей, ви самі ж віддаляєте відкриття ресторанів, пляжів та всього іншого.

Зрозумійте – нам узагалі не складно підписати папірець і хоч завтра відкрити метро або дозволити концерти. Та якими будуть наслідки? Мільйон хворих на коронавірус? І тоді замість пом’якшення доведеться посилювати карантин.

Я вкотре прошу вас порівняти нашу статистику та показники інших країн, зокрема сусідів. Нам вдається втримувати ситуацію завдяки вчасним діям та вашій підтримці. Давайте це продовжимо.

Хто з вас хоче по 20 тисяч нових хворих щодня? Хто хоче тисячі смертей щодня? Щоб лікарі падали від перевтоми? І щоб моторошні картинки з фільмів про апокаліпсис стали реальністю на вулицях вашого міста? Впевнений – цього не хоче ніхто.

А тому, будь ласка, будьте відповідальними та робіть кроки назустріч – носіть маски, коли потрібно вийти на вулицю, дотримуйтесь заходів гігієни. Кожен з нас має бути невід’ємною частиною єдиного війська – і тільки тоді ми переможемо хворобу. Наша зброя – терпіння, дисципліна та відповідальність.

Наступні дні – ключові. Давайте зберемось і зробимо все для настання наступного етапу пом’якшення карантину.

Це – тільки в наших руках.

 

Будьте здорові, дорогі українці!

 

Бажаю вам 36,6!

 

Бережімо себе! Збережемо Україну!

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь