A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЛЕБЕДИНА ДИНАСТІЯ: У ТИМКА І ТІНИ ЗНОВУ ПОПОВНЕННЯ

Дата: 13.05.2020 19:13
Кількість переглядів: 1185

Кожен із нас, напевно, хоч раз у житті бачив лебедів. Ці витончені птахи милують око своєю красою і захоплюють вірністю - в народі існують повір’я про відданість лебідок. Птахів частіше можна побачити на великих річках, зрідка - на малих водоймах. Але жителі села Степанці – щасливці, адже в їхнє село вкотре завітали граціозні диво-птахи. Пара лебедів цьогоріч знову прилетіла на Волькову яму, яку вони кілька років тому обрали для гніздування. Тимко і Тіна – так їх назвали місцеві жителі та учні Степанецького ліцею – оселилися поруч зі школою, і тепер діти вчащають у гості до пари на берег імпровізованого сільського міні-заповідника.

Від початку це була невелика сім’я: лебідь, лебідка і троє їхніх пташенят. Наступного року родина зросла: п’ятеро лебедят у виводку, а цього року – вже аж семеро. Окрім білосніжної пари із молодим поколінням, затишну місцину вподобали дикі качки та маленькі чорні лисочки, які теж мають своїх дітлахів.

І хоча минулого року лихі люди забрали життя одного юного лебедя, зараз птахи довіряють селянам, підпливаючи до самісінького берега, щоб пригоститися запропонованими смаколиками. І дорослі, і діти часто навідуються до цього маленького пташиного королівства, приносять птахам зерно, годують їх та милуються сімейною ідилією. Удень батьки й малята тримаються на середині озерця, а от вранці, або ж надвечір, підпливають ближче до берега. Місцеві жителі слідкують за тим, аби птахів не ображали у їхній домівці та раптом не підпалили очерет із гніздами.

Хочеться нагадати, що лебеді занесені до Червоної  книги України. Їх не можна зганяти з гнізд, ображати, а тим паче – убивати. Замість робити шкоду – візьміть на себе сміливість оберігати та доглядати цих прекрасних птахів, погодуйте – їм це неодмінно сподобається. Приїздіть до Степанців щоб наблизитися до справжньої української природи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь