A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

У травні Президент може внести проєкт змін до Конституції в частині децентралізації

Дата: 04.05.2020 09:04
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

Програми «Децентралізація. Дайджест новин», яка створена за сприяння Швейцарсько-українського проекту DESPRO, повідомляє: з остаточного варіанту змін до Конституції в частині децентралізації зникнуть будь-які натяки на "особливі статуси", а наглядові функції префектів, які так налякали мерів, переглянуть.  Про це розповідає Олександр Корнієнко, перший заступник глави парламентської  фракції «Слуга Народу».

 

Олександр Корнієнко пояснив: ідея полягає в тому, що місцеве самоврядування діятиме на двох рівнях — громади й області. На рівні району — ні. І це вже практично консенсус усіх течій і груп, які беруть участь у дискусії.

 

На рівні району буде урядник, куди його призначає виключно Кабмін для координації роботи центральних органів виконавчої влади. Це дозволить розвантажити префектів на рівні області від функцій виконавчої влади, тоді як урядник стане своєрідним "міністром району".

 

"Ми, практично, погодили цю модель і планували масштабний національний івент, на який мали приїхати делегати від усіх регіонів та громад. Наприкінці березня президент мав внести цей проект у парламент, щоб він пройшов процедуру в Конституційному суді України. І наприкінці першої сесії ми б могли голосувати 226, а на початку четвертої сесії — 300, щоб вибори пройшли вже на новій конституційній основі. Але зашкодив карантин. Однак робота триває, і ми готуємо фінальний варіант проекту змін до Конституції, який президент зможе внести в парламент у травні", - говорить Олександр Корнієнко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь