A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

День прикордонника України

Дата: 30.04.2020 08:51
Кількість переглядів: 558

Фото без опису

В Україні День прикордонника закріплений Указом Президента нашої незалежної України № 308, датованим 25-м травня 1992-го року, а пізніше Указом Президента України № 431/2003 від 21-го травня 2003 го року.

З 2018 року, згідно з Указом Президента України №111/2018 від 27 квітня 2018 року "Про День прикордонника України", з метою вшанування мужності та героїзму захисників державного кордону України, враховуючи внесок прикордонників у боротьбу за незалежність України, професійне свято - День прикордонника України тепер відзначають щороку 30 квітня.

В цей день ми згадуємо та вшановуємо подвиг багатьох поколінь прикордонників за всю понад столітню історію боротьби за незалежність України. Згадуємо подвиг вояків-прикордонників часів УНР в далекому 1918 році, згадуємо подвиг воїнів-прикордонників у 1941 році, які прийняли нерівний бій разом із службовими собаками вівчарками біля села Легедзине на Черкащині, згадуємо подвиг Ігоря Момота, який загинув в зоні АТО в Луганській області під час обстрілу з установки «Град» позицій українських прикордонників 11 липня 2014 року. Він був начальником Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України в м. Черкаси, селище Оршанець, та заступником начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. В новітній історії України таких людей можна перерахувати на пальцях. Справжній Генерал, справжній Офіцер, справжня Людина.

Черкаський журналіст, краєзнавець, історик, волонтер Андрій Кравець видав книгу: «ГЕНЕРАЛ МОМОТ: наш МІФ». Книга, яка має бути на столі кожного генерала і офіцера. Дякую автору. Більше таких книг!

Герої житимуть, поки ми їх пам'ятаємо. Вони житимуть, поки є Україна.

У цей День ми приєднуємося до всіх привітань на адресу ветеранів і службовців прикордонних служб! Бажаємо їм завжди мати високий бойовий дух, міцне здоров’я і надійне домашнє вогнище!

З святом Вас, дорогі прикордонники! Успіхів і миру Вам і Вашим родинам!

 

 


Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь