A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

НА ЧЕРКАЩИНІ ПОСИЛИЛИ КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ

Дата: 29.03.2020 16:12
Кількість переглядів: 254

На цьому у ході сьогоднішнього пресбрифінгу наголосив очільник Черкащини Роман Боднар. За його словами, станом на 28 березня в області склали 96 адміністративних протоколів про порушення карантинних заходів. Хоча, додав він, незафіксованих порушень значно більше.

Повноваження проводити перевірки з дотримання карантину мають Нацполіція, Держпродспоживчслужба та органи місцевого самоврядування. За виявлені порушення передбачається штраф для фізичних осіб від 17 до 34 тис. грн, а для юридичних – до 170 тис. грн.

Крім того, в області реагують на повідомлення про порушення, які надходять на «гарячу» обласну телефонну лінію 0-800-508-876. Передовсім йдеться про недотримання обов’язкової 14-денної самоізоляції тими, хто повернувся з-за кордону, наголосив Роман Боднар. Оскільки нехтуваннями обов’язковою самоізоляцією може призвести до масового поширення захворювання на коронавірусну інфекцію.

Він також звернув увагу на недотримання встановлених правил перебування у супермаркетах. Так, керівництво магазинів не дотримується обмежень з кількості покупців на кожні 10 метрів торговельної площі, немає розмітки про рекомендовану відстань між людьми у 1,5 метри на касах. Натомість, люди скупчуються біля касира, який іноді навіть не має захисної маски. Свідком таких непоодиноких випадків став сам Роман Боднар, коли особисто відвідав декілька мережевих магазинів з контролем. За цими фактами вживатимуть заходів фахівці Держпродспоживслужби області, додав він.

Безпосередньо в обласному центрі, за словами мера міста Анатолія Бондаренка, діятимуть блокпости, до патрулювання вулиць міста залучатимуть громадські об’єднання. Вони слідкуватимуть за тим, аби черкащани ретельніше дотримувалися правил карантину та без гострої необхідності не полишали домівок, не порушувати 1,5-метрової дистанції при спілкуванні та ін.

Нагадаємо, станом на 29 березня в області виявили 46 фактів захворювання на коронавірусну інфекцію, 23 з яких виявили на Кам’янщині. На стаціонарному лікуванні перебувають 15 пацієнтів, інші ж, які переносять хворобу у легкій формі, перебувають на лікуванні вдома під пильним наглядом сімейних лікарів.

Категорії Без рубрики

Автор статті : Прес-служба ОДА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь