A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

НЕ ПАЛИ, БО СПАЛИШ СЕБЕ І СВОЄ МАЙБУТНЄ!

Дата: 25.03.2020 21:59
Кількість переглядів: 765

Фото без опису

Щорічно навесні, як тільки встановлюється суха тепла погода, все частіше до пожежно–рятувальної служби починають надходити повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях та практично у центрі міст та сіл у приватних домоволодіннях.

Нерідко такі пожежі призводять до пожеж розташованих поруч будівель, відключень ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісових насаджень та торфовищ, у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

25 березня цього року в селі Степанці, під час прибирання своїх городів, місцеві жителі на вулиці Польовій підпалили сміття та не проконтролювали процес горіння, тож полум’я пішло гуляти за вітром. Якби не злагоджені дії сумлінних громадян, які вчасно звернулися до відповідних служб та й самі не стояли осторонь, то все могло б завершитися загорянням лісу. Локалізувати наслідки людської недбалості прибула пожежна бригада Степанецької ОТГ та спецтехніка агрохолдингу МХП. Також надавали допомогу працівники будівельної бригади КП «Степ-Агробуд».

На офіційному сайті Степанецької ОТГ неодноразово наголошувалося, що виникнення подібних пожеж  не тільки завдає матеріальних збитків, воно також знищує родючий шар ґрунту, продуктами горіння завдається непоправна шкода довкіллю, яка обчислюється не лише в гривнях. Разом з повітрям у легені людини уривається задушливий дим від спалювання сміття, рослинних залишків, а разом з димом – різноманітні токсичні, шкідливі для здоров’я хімічні речовини, що виділяються в процесі горіння, зокрема сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів.

Тому людям варто замислитись: на скільки небезпечним може стати розведене під час відпочинку на галявині багаття чи неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у весняний пожежонебезпечний період.

У зв’язку з цим керівництво Степанецької ОТГ дякує небайдужим жителям села Степанці та звертається до всіх жителів громади з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки:

не спалюйте сміття та рослинні залишки, не забруднюйте повітря, бережіть власне життя та здоров’я!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь