A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

В ОДА ПРОІНФОРМУВАЛИ, У ЯКИХ ВИПАДКАХ НЕОБХІДНО ПРОВОДИТИ ЕКСПРЕС-ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС

Дата: 24.03.2020 21:21
Кількість переглядів: 368

Заступник голови ОДА Юрій Лесюк під час сьогоднішнього брифінгу про ситуацію в області з протидії поширенню коронавірусної інфекції наголосив на тому, що експрес-тестування проводять у випадку наявності в людини клінічних ознак захворювання на коронавірус або якщо людина перебувала за кордоном чи контактувала з хворим на COVID-19.

Юрій Миколайович зауважив, що достовірність результатів проведення ексрес-тестів є найбільш інформативним приблизно на третій-п’ятий день захворювання:

– Підтвердженням цього факту є приклад першого випадку інфікування на Черкащині. Адже вперше при зверненні чоловіка до лікарів тест показав негативний результат. Через кілька днів уже підтвердився, – сказав Юрій Миколайович.

Водночас на брифінгу директор Департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник пояснив, що для використання експрес-тесту пацієнт повинен мати клінічну картину захворювання:

– Усім здоровим людям немає потреби йти, приміром, до інфекційної лікарні, аби зробити тести. Це – нелогічно. Насамперед, людина, яка має певні ознаки захворювання, має зв’язатись зі своїм сімейним лікарем, проконсультуватись, описати симптоми, отримати відповідні рекомендації. Якщо ж самопочуття погіршується, тоді необхідно викликати бригаду екстреної медичної допомоги. Визначившись зі станом, фахівці можуть відвезти людину до інфекційної лікарні. Там уже наступний алгоритм. Перший – швидкий тест на грип. У разі відсутності позитивного результату, наступний вже роблять саме на коронавірусну інфекцію. І останнє: якщо є клінічна картина, що обтяжена ще й анамнезом чи перебування з-за кордоном або контактом із хворим, пацієнт лишається ще на додаткове обстеження, а аналізи передаються в лабораторію. І досліджуються вже через систему виявлення вірусу на слизових оболонках або через систему ПЛР.

Олег Стадник наголосив на тому, що необхідно спілкуватись безпосередньо зі своїм лікарем, який має визначати необхідність тестування.

Зазначимо, у цілому в області 25 аналізів були відправлені на дослідження. Із них 14 – негативні, 1 – позитивний, решта – в роботі.

– Цього дня відбувається процес доставки як експрес-тестів, так і тестів для проведення ПЛР для діагностики в області. На першому етапі цих тестів буде більш ніж достатньо. Ми ж відпрацьовуватимемо відповідні алгоритми дій, враховуючи максимальне обстеження людей на коронавірусну інфекцію, – говорить заступник голови пан Юрій.

 Категорії Без рубрики

Автор статті : Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь