A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

«Ми відпрацювали алгоритм роботи мед закладів», - Юрій Лесюк про лікування пацієнтів з корона вірусною інфекцією

Дата: 24.03.2020 21:04
Кількість переглядів: 389

Черкаська та Уманська міські інфекційні лікарні визначені основними, де в першу чергу прийматимуть на лікування пацієнтів з гострою інфекційною та коронавірусною інфекцією. У разі збільшення кількості хворих, в області відпрацювали алгоритм роботи медзакладів та лікарів. Як відбуватиметься цей процес розповіли сьогодні на пресблифінгу в облдержадміністрації.

«Підтримкою» для базової Уманської інфекційної лікарні стане відповідне відділення Центральної районної лікарні. Загалом по районах на час карантину перепрофілюють для прийому вірусних хворих 9 лікарень.

Їх насамперед, разом із базовими, забезпечуватимуть необхідним обладнанням, тестами та засобами індивідуального захисту, оскільки вони візьмуть на себе основне навантаження. Потому – вже інші лікарні. Під егідою РНБО запроваджена єдина система збору інформації про рівень забезпечення лікарень. На центральному рівні в аналітичному штабі буде відома потреба по кожному медзакладі в режимі онлайн.

– Перед нами стояло завдання визначити, де будуть лікуватися коронавірусні пацієнти, де надаватимемо необхідну медичну допомогу їм у разі ускладнень, як забезпечити лікування пацієнтів тих лікарень, які будуть перепрофільовані, де перебуватимуть люди, які потребують обсервації, – зауважив заступник очільника області Юрій Лесюк. – Ми пропрацювали всі варіанти розвитку подій та визначили мережу закладів, які першочергово прийматимуть інфекційних хворих. Загалом їх в області 11. Наша мета – розтягнути пік захворюваності, аби зменшити навантаження на медиків. Таким чином вони зможуть більш якісно допомагати госпіталізованим. Для цього важливо, аби кожен розумів важливість дотримання карантинних заходів та самоізоляції.

За словами головного лікаря Черкас Олега Стадника, інфекційна міська лікарня, яка визначена однією з базових для прийому пацієнтів, одночасно може пролікувати у звичайному режимі сотню пацієнтів. Тут є 14 боксів та ще 14 палат, де можна застосувати режим ізоляції за необхідності.

– На обласному рівні ми розробили план заходів, щоб у разі виникнення непередбачуваних випадків, задіяти інші лікувальні установи, – пояснив він. – Інфекційна – головна одна з двох основних баз, і в цьому напрямку працює. Однак, якщо кількість пацієнтів буде перевищувати кількість ліжкомісць, тоді тут призупиняємо прийом усіх хворих, у цей час виписуються абсолютно всі пацієнти з Другої міської лікарні, яка розміщена віддалено, і сюди також поміщаємо пацієнтів з інфекційною патологією. Для лікування людей з ускладненнями, зокрема пневмоніями, будуть задіюватися ще дві додаткові госпітальні бази: перша міська лікарня та обласна лікарня.

На зараз в області спільно з Нацполіцією відпрацювали механізм отримання паспортів маршрутів для довезення медпрацівників до місць роботи. Всі рейси оформлені як спеціальні нерегулярні, а кожен пасажир – персоніфікований.

Загалом в області на упровадження заходів з протидії поширення коронавірусу з резервного фонду обласного бюджету спрямували 5 млн грн, долучаються до фінансування й районні бюджеті. Крім того, на Черкащині започаткували механізм збору благодійної та спонсорської допомоги через Агенцію регіонального розвитку.

Категорії Без рубрики

Автор статті : Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь