A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Пряма мова. Юрій Лесюк про протидію поширення COVID – 19 на Черкащині

Дата: 18.03.2020 10:21
Кількість переглядів: 484

Карантинні заходи, упровадження з метою недопущення поширенню коронавірусу Україною, посилюють і на Черкащині. Зокрема, йдеться про тимчасове припинення роботи усіх закладів, окрім продуктових магазинів, аптек та місць продажу пального, обмеження міжміських, міжобласних перевезень. Про роботу в режимі карантину на пресбрифінгу розповів заступник очільника області Юрій Лесюк.

– Станом на сьогоднішній ранок, в Україні зареєстровано 7 випадків захворювання на коронавірус. Зокрема, у Чернівецькій та Житомирськиій областях, а також підтвердилися два випадки у Києві.

На Черкащині перевірили на наявність коронавірусу 8 осіб із застосуванням експрес-тестів, 6 зразків нині дообстежують в лабораторіях Києва. Наразі маємо 125 експрес-тестів та очікуємо на наступну партію, а також 245 апаратів ШВЛ.

За обстеження методом ПРЛ відповідає лабораторний центр МОЗу в області. Сюди найближчим часом закуплять дві тест-системи, кожна з яких розрахована на сотню аналізів.

Нині в Україні та на Черкащині зокрема припиняються міжміські та міжобласні перевезення, для закладів охорони здоров’я буде в пріоритеті прийом «інфекційних» хворих та проведення лише термінових невідкладних операцій. Для тих закладів, робота яких законодавчо припиняється на час карантину, у разі їх недотримання, вводяться штрафні санкції.

Втім ми сподіваємося на особисту відповідальність керівників і працівників закладів, для яких вводяться обмеження. Штрафи – це крайні заходи. Важливо, аби самі люди розуміли, що це необхідно робити. Карантин має на меті не завдати додаткових труднощів, а убезпечити людей від можливого інфікування. Самоізоляція і обмеження контактів людини з людиною – основна мета. Сподіваємося, кожен з нас поставиться з відповідальністю до цього.

Нагадаю, з 17 березня, відповідно до постанови КМУ, в Україні посилили карантинні заходи. Зокрема, забороняється відвідування закладів освіти, проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Крім того, заборонена робота  суб’єктів господарювання, яка передбачає прийом відвідувачів. Йдеться про заклади громадського харчування, торгово-розважальні центри, фітнес-центри, заклади культури, торговельного та побутового обслуговування громадян, окрім роздрібної торгівлі продуктами, аптек, пальним та ін.

З 18 березня забороняються регулярні та нерегулярні залізничні, авіа- та автобусні міжміських та міжобласні пасажирські перевезення. Крім перевезення легковими автомобілями. Механізм ще буде відпрацьовуватися. Створюватимуться мобільні бригади, за участю представників правоохоронних органів, профільних структурних підрозділів ОДА.

МОЗ тимчасово припиняє планові заходи з госпіталізації та проведення планових операцій, окрім термінових та невідкладних. Передбачається перепрофілювання медзакладів на прийом і лікування громадян у важких станах. Ведеться активна робота з відпрацювання маршрутів пацієнтів та відпрацювання питань з надання стаціонарної медичної допомоги хворим у важкому стані. Ми говоримо про наявність апаратів штучної вентиляції легень, розподілу і відпрацюванню можливих штатних та позаштатних ситуацій. Розглядаємо різні варіанти подій.

Детальніше дивіться у відео:

На Черкащині діє обласна «гаряча лінія» з питань коронавірусу. Вона діє в робочий час з 8:00 до 18:00 (окрім суботи та неділі) за номерами:
64-91-82
64-92-39

та цілодобово за телефонами :
0678093154
0504201356

Офіційні джерела інформації:

– читайте сайт МОЗ: https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov

– підписуйтесь на Телеграм-канал МОЗу «Коронавірус_інфо»: https://t.me/COVID19_Ukraine

Категорії Без рубрики

Автор статті : Прес-служба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь