A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

А що третій празник – Святе Водохреща

Дата: 20.01.2020 12:34
Кількість переглядів: 1048

Фото без опису

19 січня християни традиційно відзначають релігійне свято Водохреща. З ним пов'язують хрещення в річці Йордані Ісуса Христа. Вважається, що вода у цей день набуває неабияких цілющих властивостей.

У давнину чоловіки вирубували з криги хрест "Йордан", виймали його і ставили поруч з ополонкою, обливали червоним буряковим соком і прикрашали. Після занурення у воду срібного хреста всіх присутніх окроплювали. На свято Водохреща, зустрівшись, пращури казали: "Христос Хрестився!", а інші відповідали: "У річці Йордані!"

І дотепер люди вірять у цілющі здібності посвяченої води. Щороку безліч сміливців стрибають у крижану ополонку з вірою, що захистяться від хвороб протягом року.

Не оминули традицію святкування Водохреща купанням у крижаній ополонці і жителі Степанецької громади всіх поколінь, від мала до велика.

З нагоди свята Богоявлення Господнього (Хрещення Господнього) 19 січня 2020 року на територіях біля церков та водойм всіх старостинських округів  громади відбулося святкове освячення води та масове купання всіх бажаючих у Хрещенській купелі.

Для цього урочистого дійства в селі Степанці з ініціативи працівників СКП «Благоустрій» та за підтримки виконавчого комітету Степанецької сільської ради, була вирізана і обладнана платформа для священника, був зроблений хрест, так, як льоду в цьому році немає. Також, для зручного перевдягання, тих хто зважився купатися було надано роздягальню та обладнано  місце для чаювання. А для безпечного перебування жителів громади біля водоймища, місцевим керівництвом було забезпечено чергування медиків та ДСНС-ників.

Тож, після освячення води усі охочі мали можливість зануритись у крижану освячену воду, насолодитися духмяним гарячим чаєм, відігрітися біля вогнища та отримати незабутні враження. Таких бажаючих було чимало.  З кожним роком їх кількість збільшується!

Свято Водохреща принесло чимало позитивних емоцій, як тим хто купався, так і тим хто за цим всім спостерігав, не наважившись зануритись у воду.

Таке святкування Водохреща стало незмінною традицією для жителів всієї Степанецької ОТГ.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь