A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Україна святкує День Сухопутних військ

Дата: 12.12.2019 10:01
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Україна 12 грудня відзначає національне професійне свято всіх службовців Сухопутних військ України. У 1996 році в складі Збройних Сил України були сформовані Сухопутні війська, які до теперішнього моменту є найбільш численними в українській армії. В організаційну структуру Сухопутних військ входять механізовані, танкові, ракетні війська, артилерія, армійська авіація та війська протиповітряної оборони.

 День Сухопутних військ (СВ) почали святкувати в Україні з 1997 року - на наступний рік після того, як СВ Збройних Сил України були сформовані на підставі Указу Президента відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України». 18 жовтня 1997 в Києві другий президент України Леонід Кучма підписав Указ «Про День Сухопутних військ України», яким за 12 грудня закріплювався День Сухопутних військ. Згідно з президентським указом Кучми свято вводилося «з огляду на заслуги Сухопутних військ України як найбільш численного виду Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави». Деякі родів військ, які входять до Сухопутних військ, мають своє вузькопрофесійне свято, наприклад: День танкіста, День ракетних військ і артилерії, День ППО і т.д. Проте, головнокомандувач української армії визнав за необхідне створити окремо День Сухопутних військ України.

  До складу Сухопутних військ України входить:

 Механізовані війська — рід військ, який виконує завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів противника, прориву оборони противника, розгрому його військ, захоплення важливих районів, рубежів і об'єктів. З 2012 року в складі ЗСУ на базі механізованих військ були сформовані спеціалізовані підрозділи для дій в гірській місцевості. З 2014 року у складі механізованих військ України вперше з'явилися мотопіхотні батальйони та бригади, які відрізняються меншою кількістю бронетехніки, відсутністю самохідної артилерії та відповідно штатною структурою.

Танкові війська — рід військ, який має на озброєнні основні бойові танки та підрозділи підтримки. Танкові війська застосовуються переважно з механізованими військами з метою оборони позицій чи наступу. Основу танкових військ складають танкові бригади і танкові батальйони механізованих бригад. Бойові можливості танкових з'єднань і підрозділів дозволяють їм вести активні бойові дії вдень і вночі, в значному відриві від інших військ. Подальший розвиток і підвищення бойових можливостей танкових військ здійснюється головним чином за рахунок оснащення їх більш досконалими типами танків, в яких оптимально поєднуються такі найважливіші бойові властивості, як висока вогнева міць, маневровість і надійний захист.

 Ракетні війська та артилерія —рід військ, який є основною вогневою силою в операціях, що проводяться Сухопутними військами із застосуванням звичайної зброї, й виконують до 65-70% загального об'єму завдання із вогневого ураження супротивника. Ракетні війська та артилерія складаються із з'єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з'єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів та підрозділів протитанкових керованих ракет. Вони призначені для ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об'єктів ППО та інших важливих об'єктів при веденні загальновійськової операції (бою).

 Армійська авіація — рід військ у складі сухопутних військ України, призначений для виконання завдань авіаційної підтримки у різноманітних умовах загальновійськового бою. Армійська авіація є наймобільнішим та найефективнішим компонентом Сухопутних військ Збройних Сил України. Частини та підрозділи армійської авіації України озброєні гелікоптерами — Мі-24, Мі-8, Мі-2.

 Війська протиповітряної оборони чи Зенітно ракетні війська — рід військ, призначений для забезпечення у взаємодії з іншими родами військ протиповітряної оборони важливих адміністративно-політичних центрів, промислово-економічних районів, угруповань збройних сил та інших важливих об'єктів. На озброєнні мають різні типи зенітних ракетних (зенітних артилерійських) комплексів з високими можливостями ураження сучасних засобів повітряного нападу в широкому діапазоні висот та швидкостей їх польоту в різних умовах метеообстановки та часу доби.

Честь і слава воїнам Сухопутних військ, які щоденно доводять - немає такої сили, що може порушити дух і волю українського воїна, вони є тими простими «робітниками» війни, які несуть основний тягар своєї нелегкої служби, їм доводиться витримувати шквальні обстріли противника та пристосовуватися до будь-яких погодних умов.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь