A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

5 грудня – День працівників статистики

Дата: 05.12.2019 15:36
Кількість переглядів: 431

Указом Президента України було встановлено День працівників статистики, що свідчить про важливу роль, яка відводиться статистиці у житті нашого суспільства і, разом з тим, про високу оцінку нашої праці.

Офіційна статистика забезпечує моніторинг багатьох галузей економіки, зокрема промисловості, сільського господарства, інвестицій та будівництва, зовнішньоекономічної діяльності, торгівлі, ринку праці, соціального забезпечення, освіти та охорони здоров'я, охорони навколишнього середовища, демографічної ситуації тощо. Отримання достовірної інформації, що реально відображає соціально-економічні процеси у суспільстві, неможливе без участі статистиків, респондентів і користувачів, які працюють в єдиній команді як повноправні учасники процесу збирання, обробки та поширення статистичної інформації.

Серед пріоритетів  статистичної  галузі є повне і своєчасне задоволення потреб користувачів статистичної інформації. Удосконалюються методи її поширення, зокрема суттєво зріс перелік  матеріалів,  що  публікуються на веб-сайті Головного управління статистики, збільшилась кількість публікацій як в електронних виданнях, так і в друкованих  засобах масової  інформації.

Від оперативного та об’єктивного відображення соціально-економічних процесів засобами статистичної інформації залежить подальший розвиток ринкових засад господарювання, побудова відкритого громадянського суспільства.

Вирішення поставлених завдань неможливе без розвитку програмно-технічної інфраструктури,  яка  базується  на  сучасних  програмних  засобах  і  використовує  новітні  інформаційні  технології  та методи обробки  інформації. Слід відзначити, що крім збору, оброблення та узагальнення статистичної інформації, спеціалісти Головного управління статистики займаються і розробкою програмного забезпечення.

З нагоди святкування такого професійного свята висловлюємо щиру подяку всім працівникам та ветеранам статистики за плідну співпрацю. Бажаємо міцного здоров’я, щастя, радості, достатку, невичерпної енергії та наснаги у праці, задоволення власними професійними досягненнями. Усіляких гараздів Вам, Вашим рідним і близьким, успіхів у всіх починаннях на благо України.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь