A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

У Степанецькій громаді проведено заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору

Дата: 23.11.2019 21:18
Кількість переглядів: 900

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», приуроченій 86-й річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, 22 листопада 2019 року  в  освітніх закладах Степанецької громади пройшов ряд заходів: Класними керівниками Степанецького ліцею були проведені години спілкування на тему «Моторошні дні в історії українського народу». В шкільній бібліотеці  діти переглядали книжкову виставку «Голодний 1933-й», мали змогу переглянути книгу пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років по Черкаській області та знайти там прізвища своїх родичів, які у ті страшні моторошні дні померли від голодної смерті.

 Учні  читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролик Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори», «Де б ти  не був – вшануй померлих від голоду!».  Потім, разом із  учителями, представниками виконавчого комітету Степанецької сільської ради ОТГ, представниками культури поклали квіти до пам’ятника жертвам голодомору.

Також в цей день в КЗ «Мартинівський НВК І-ІІІ ступенів»  вшанували пам’ять про невинні душі – жертви тих лихих років, відбувся перегляд документального фільму, пройшла виставка малюнків, покладання вінків до пам'ятного знаку жертвам Голодомору. Вшанувати пам'ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами тяжкої трагедії в історії українського народу, прийшла в.о. старости Мартинівського старостинського округу  Алла Бусля та долучилися представники органів місцевого самоврядування та культури.

До пам’ятника жертвам голодомору було покладено квіти та колоски. На останок, присутні запалили свічки пам’яті та поставили їх біля підніжжя пам’ятника.

 А 23 листопада всі жителі громади рівно о 16-й годині приєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».   

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь