Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЦІКАВІ МАЙСТЕР КЛАСИ ДЛЯ ВІДВІДУВАЧІВ АРТ-ПРОСТОРУ « МАРТИНІВСЬКИЙ СКАРБ»

Дата: 25.09.2019 11:56
Кількість переглядів: 510

Фото без опису

Арт-простір «Мартинівський скарб» проводить цікаві  майстер класи для дітей. На одному із них маленькі відвідувачі познайомились із одним з популярних і цікавих напрямків в декоративно-прикладному мистецтві - це техніка виготовлення аксесуарів для волосся канзаші. Це мистецтво родом з Японії (кандзасі, від японського слова kanzashi). Словосполучення kanzashi відбувається з кількох слів - "ками" (волосся) і "Сасу" (встромляти), так як історично цей жіночий аксесуар у вигляді шпильки використовувався для створення знаменитих високих японських зачісок.

Одне з найпопулярніших прикрас для канзаші - квіти, які умільці роблять зі стрічок або шматочків тканини, складаючи смужки в бутончики і пелюстки. Ці елементи прикраси кріпляться різними способами на жіночі аксесуари для волосся.
Діти навчилися робити квітку маку з оригінальною серединкою, яку можна носити як окрему прикрасу і використовувати в різних квіткових композиціях.

Також учні почали вивчати техніку Ебру. Напевно, не всі про неї чули. У той же час це дуже цікавий та захоплюючий процес творчості! Сенс Ебру полягає в тому, щоб малювати на воді фарбами та переносити зображення на папір. Відвідувачі «Мартинівського скарбу» дуже задоволені такими цікавими та корисними майстер класами.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь