A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день демократії

Дата: 15.09.2019 19:29
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

Відповідно до рішення Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яке було прийняте у 2007 році, 15 вересня щорічно відзначають Міжнародний день демократії.

“Демократія це механізм, який гарантує, що нами керують не краще, ніж ми на це заслуговуєм”, - відзначив Джорж Бернард Шоу.

У посланні  щодо цього Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав до освіти в галузі демократії для того, щоб у всіх державах всі громадяни повністю розуміли свої права та обов'язки. Особливо цього потребують країни, шо недавно домоглися демократичних перетворень, з тим, щоб не допустити повернення до минулого. Сьогодні ми підбиваємо підсумки ще одного року знаменних подій в історії демократії - історії, яку продовжують писати люди, які сповнені бажанням домагатися поваги своєї гідності і прав людини, покласти край корупції, самостійно вирішувати свою долю, трудитися, відновлювати справедливість і повноцінно брати участь у політичному житті. На думку Пан Гі Муна, історія тільки починається. Він зауважив, що "демократія не виникає миттєво, її не можна побудувати за рік, для її торжества недостатньо проведення однієї або двох виборчих кампаній. Її побудова - це довгий і кропіткий труд. Але для тих, хто став на цей шлях, вже немає шляху назад". Крім того, генеральний секретар закликав розвивати культуру громадянської участі, прислухатися до молоді і використовувати можливості, створювані новими засобами масової інформації. Нагадаємо, що комісар Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле на Ялтинському саміті YES заявив, що протестуючим людям необхідно допомагати заради розвитку та просування ідей рівності в їх країні.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь