A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

На пленарному засіданні обласної серпневої конференції педагогічних працівкниів освітяни обговорили досягнення та перспективи розвитку галузі

Дата: 29.08.2019 15:40
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

     28 серпня у Великій сесійній зал Будинку Рад відбулося пленарне засідання обласної серпневої конференції працівників освіти.

     На освітянський захід завітали керівники органів управління освітою, завідувачі методичних служб, голови обласних, районних, міських організацій Профспілки працівників освіти і науки України, педагогічні працівники, представники громадськості, засоби масової інформації. Степанецьку ОТГ  на цій конференції представляли начальник відділу освіти, молоді та спорту Тетяна Миколаївна Дорошенко разом із заступником директора з навчально-виховної роботи Мартинівського НВК Ольгою Семенівною Кравченко.

     Участь у роботі конференції взяли голова обласної державної адміністрації Ігор Шевченко, перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України Олег Шаров, голова обласної Федерації Профспілок Петро Шевченко.

     Ключовим у порядку денному заходу було винесено питання «Про підсумки розвитку освітньої галузі області у 2018/2019 навчальному році та завдання на 2019/2020 навчальний рік».

     Звертаючись до присутніх, Ігор Шевченко подякував педагогічним працівникам за невтомну кропітку працю на благо розвитку і становлення підростаючого покоління. Принігадно відзначив пріоритетну роль освітньої галузі у соціально-економічному розвитку області та запевнив у сприянні обласної влади.

-Те, що кожен з вас на своєму місці – це продовження нашої мети, наших мрій і того, що ми втілюємо у своїх дітей, - ті надії, ті культурні цінності, ту мораль. Ми довіряємо освітянам. Тому особливо приємно констатувати, що наш регіон займає ключові позиції за рейтинговими показниками, - зазначив очільник ОДА.

     Валентин Тарасенко відзначив значні досягнення та показники успішності Черкащини на загальнонаціональному рівні. Також Валентин Петрович запевнив у продовженні обласних цільових програм задля покращення умов здобуття освіти.

     У своїй доповіді директор Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський підвів підсумки розвитку освітньої галузі області у 2018/2019 навчальному році, а також сформулював завдання на 2019/2020 навчальний рік.

-Хочу відмітити, що за рейтингом інформаційного ресурсу «Osvita.ua», за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року, Черкаська область займає 3 місце по Україні, поступаючись Київській і Львівській областям.

     Крім того, завдяки спільним зусиллям влади, педагогів, батьків та громадськості, за результатами роботи в 2018 році, відповідно до рейтингових показників Кабінету Міністрів України, освітня галузь Черкащини зайняла ІІІ рейтингове місце в Україні. За це я хочу сьогодні щиро всім подякувати, - наголосив Валерій Вікторович.

     Керівник новоствореного управління державної служби якості освітив Черкаській області Оксана Компанієць означила ключові завдання установи та закликала до плідної співпраці.

     Протягом заходу керівники та педагоги шкіл Черкащини поділилися власним досвідом реалізації засад Концепції Нової української школи.

     У рамках урочистості кращим освітянам області було вручено нагороди Міністерства освіти і науки Україниобласної держаної адміністрації, обласної ради,Департаменту освіти і науки ОДА, обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

З посиланням на сайт Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь