A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Всесвітній день археолога

Дата: 15.08.2019 09:42
Кількість переглядів: 434

Фото без опису

Всесвітній день археолога щорічно відзначається 15 серпня. Це свято приурочене всім працівникам, які хоча б якось пов'язані з археологічною діяльністю. Таке свято з'явилося в нашій країні в 2008 році, коли Президент України підписав указ № 694/2008 від 6.08.2008. І у Всесвітній день археолога - найцікавіше про свято.

Існує кілька легенд про те, як з'явився день археолога і чому він відзначається саме 15 серпня. Перша говорить, що під час вишукувань у Новгороді, археологи вирішили заснувати свято в свою честь. Так їх керівнику була запропонована дата в честь дня народження коня Олександра Македонського, Буцефала. Пропозицію було прийнято. Свято залишився, а згодом привід був забутий.

А в другій версії, день археолога святкують на честь дня народження знаменитого дослідника трипільської культури Тетяни Пассек.

Археологи займаються дослідженням історії людства, завдяки предметам, залишеним різними культурами. Найчастіше, вони займаються розкопками.

День археолога щорічно відзначається 15 серпня, і у святкуванні беруть участь всі, хто хоч якось пов'язаний з цією професією. Серед них і самі археологи, і викладачі, і студенти, які незабаром стануть професіоналами. До свята завжди приєднуються друзі, родичі і всі близькі.

Саме святкування дня археолога часто передбачає початок різних розкопок. Традиційно напередодні цього свята більшість археологів не відпочивають, а починають активну роботу. Крім цього проходять нагородження найкращих археологів країни, в телевізорі можна побачити величезну кількість документальних програм про професію. Дуже часто, в музеях відкриваються нові виставки і виставляють тільки знайдені експонати. Так само, в день археолога проходить безліч різних зустрічей, де обговорюються головні проблеми археології і шукають пошуки їх вирішення. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь