A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Сьогодні у світі відзначають День друзів

Дата: 30.07.2019 13:24
Кількість переглядів: 535

Фото без опису

Міжнародний день дружби був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 27 квітня 2011 року. 30 липня у світі відзначають День дружби.

 Сьогодні, 30 липня, у всьому світі відзначають Міжнародний день дружби. Це свято було встановлено Організацією об'єднаних націй, щоб нагадати людям не тільки про дружбу міжособистісну, але і про дружбу між країнами і народами. Його відзначають щорічно 30 липня. ООН запропонувала державним структурам, а також міжнародним і регіональним організаціям відзначати цей день у відповідності з культурними традиціями тієї чи іншої країни та організовувати заходи та ініціативи, які сприятимуть зусиллям міжнародного співтовариства та будуть спрямовані на заохочення діалогу між цивілізаціями, солідарності, взаєморозуміння та примирення. В першу чергу, таким чином в ООН намагаються нагадати про важливість дружби між народами і країнами для збереження миру. В 2014 році, коли почалася війна на Донбасі, генсек ООН Пан Гі Мун закликав не допустити виникнення конфліктів і закласти міцний фундамент міцного миру.

 У цьому році Міжнародний день дружби припав на той час, коли в багатьох частинах світу тривають широкомасштабні війни, ширяться насильство і недовіра між людьми. Люди, які раніше жили в злагоді, опиняються в умовах конфлікту зі своїми сусідами; люди, у яких немає іншого вибору, крім як жити разом, виявляються все далі один від одного. Яка б не була причина ворожнечі та збройного насильства, які б могутні сили не стояли за ними, людський дух може бути набагато сильнішим. Наш священний обов'язок полягає в тому, щоб забезпечити його урочистість. З нагоди Міжнародного дня дружби давайте згадаємо про те, що нас пов'язує незалежно від раси, релігії, статі, сексуальної орієнтації чи кордонів. Давайте розвивати солідарність, адже ми — єдина людська родина на нашій єдиній планеті. Давайте прагнути до справжньої, міцної дружби.

Тож, бажаємо, щоб справжня дружба не розчинялася в часі і не губилася в кілометрах. Нехай в будь-якій складній ситуації на допомогу поспішить вірний друг, нехай друзі завжди залишаються добрими супутниками на наших життєвих шляхах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь