A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ТОРГІВЛІ ТА РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

Дата: 28.07.2019 08:49
Кількість переглядів: 1137

Фото без опису

День торгівлі українці почали відзначати в останню неділю липня, починаючи з 1996 року.  Раніше працівники торгівлі відзначали свій день разом з працівниками сфери побутового обслуговування і працівниками ЖКГ. Назва у свята була іншою - День працівників торгівлі, побутового обслуговування населення та житлово-комунального господарства.

В наші дні зі святом прийнято вітати всіх, хто зайнятий у сфері торгівлі та ресторанного бізнесу. В цей же день своє професійне свято відзначають і працівники сфери торгівлі Білорусі.

День торгівлі в Україні

В Україні працюють понад 900 тисяч продовольчих і непродовольчих магазинів та кіосків і понад 60 тисяч об'єктів ресторанного господарства.

Цікаві факти про торгівлю

До середини 19 століття покупець повинен був уточнювати ціну у продавця, а той міг торгуватися, орієнтуючись на зовнішній вигляд покупця. Однак, ситуація, коли люди платили різну ціну за один і той же товар, здалася неправильною американським квакерам. Вони активно сприяли тому, щоб магазини стали вішати цінники.

Перший торговий центр з'явився у давньоримському форумі Траяна. У ньому було 150 магазинів, в яких продавали різні товари.

Слово тариф з'явилося завдяки назві міста Тарифи біля Гібралтарської протоки. Коли місто було під арабським контролем, Тарифи обкладали податком кораблі, які проходили через протоку. Розмір податків було вказано в спеціальних таблицях, він залежав від виду і кількості товару, який знаходився на кораблях. Після цього слово стало міжнародним.

Раніше п'ятниця вважалася базарним днем. Саме в п'ятницю при отриманні товару дехто обіцяв повернути за нього гроші в наступний базарний день. Саме звідси і з'явився вираз: «У нього сім п'ятниць на тижні» - про людей, які не стримують обіцянку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь