A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

20 ЧЕРВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІЖЕНЦІВ

Дата: 20.06.2019 22:16
Кількість переглядів: 389

Фото без опису

Кожен рік 20 червня світова спільнота відзначає Всесвітній день біженців (World Refugee Day), затверджений Генеральною асамблеєю ООН в 2001 році.

Війни, стихійні лиха, порушення прав людини – головні причини того, чому люди змушені кидати свої домівки й шукати кращого життя деінде. У XX сторіччі кількість біженців стрімко зростала. Намагаючись допомогти понад мільйону біженців після Другої світової війни, 1951 року було засновано Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН). Планувалося, що Управління проіснує три роки, виходячи з міркування, що невдовзі біженці адаптуються у суспільствах, які надали їм притулок. Проте цього не сталося. У 1975 році у світі налічувалося близько 2,4 мільйона біженців, через десять років – 10,5 мільйона. У 1995 року кількість людей, що отримали захист та допомогу від УВКБ, зросла до 27,4 мільйона.

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, число людей, які залишили свій будинок через кризи, у 2018 році вперше після закінчення Другої світової війни наблизилося до 71 млн осіб.

За даними ООН, число людей, які змушені покинути батьківщину через війни, загрози голоду, природних катастроф або насильства, щорічно зростає. За словами Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді, справжнє число людей, вимушених покинути батьківщину через різного роду кризи, ймовірно, ще вище офіційних цифр. Зокрема, ця статистика не враховує частину з чотирьох мільйонів венесуельців, які виїхали з країни за останні місяці.

Для порівняння: у 2017 році офіційне число біженців в світі, за даними ООН, становило 68, 5 млн чоловік, в 2009 році - 43,3 млн осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь