A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЛЮДИНА. ГРОМАДА. УКРАЇНА.

Дата: 19.06.2019 08:35
Кількість переглядів: 1528

Фото без опису

13 червня цього року в місті Городище відбувся ІІ Форум громадських ініціатив «ЛЮДИНА ГРОМАДА. УКРАЇНА.», де було обговорено синергію зусиль влади, бізнесу та громад в процесі децентралізації на Черкащині.

Сільський голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко та представники громади відвідали його, взявши для себе багато корисної  інформації, яку можна використати на благо нашої громади.

Цей захід надзвичайно важливий для всіх присутніх. Пройшло зовсім небагато часу з першого Форуму та створення ГО «Розвиток територіальних громад», а вже є про що звітувати.

Зараз на порядку денному зокрема:

• Співпраця бізнесу і громад: соціальна відповідальність бізнесу, інвестиції у розвиток громад, навчання та оздоровлення дітей;

• Основні проблеми громад під час децентралізації та шляхи їх вирішення;

• Оцінка роботи ГО та визначення подальших проектів співпраці із ОТГ;

• Робота депутатського корпусу під час децентралізації;

• Необхідність продовження децентралізації;

• Організація безпеки в межах ОТГ;

• Важливість чесних та толерантних виборів. Людина. Громада. Україна. Під такою назвою пройшов ІІ Форум громадських ініціатив у Городищі.

 Основоположні речі децентралізації – це напрямок роботи, де людина є головною. Виходячи саме її потреб та облаштування зручної інфраструктури, мають поставати громади. Водночас самодостатні самоврядні громади, які створять належні умови життя для своїх громадян, можуть стати міцним фундаментом для майбутнього України. Про проблеми та здобутки впровадження цієї реформи і говорили під час форуму. «Розвиток територіальних громад» став не лише просвітницькою навчальною платформою, а й комунікаційним майданчиком між головами ОТГ Черкащини, депутатами облради, бізнесменами та експертами з питань децентралізації.

Лише за минулий місяць у межах роботи  ГО було проведено кілька тренінгів для голів ОТГ. Звернення до владної верхівки з вимогою продовжити запровадження децентралізації, внести зміни до Конституції та ухвалити необхідні закони підтримали кілька громад та Канівська районна рада. Також була подана петиція на ім’я президента щодо права громад самим вирішувати долю життєво необхідних соціальних об’єктів – шкіл, ФАПів, поштових відділень. Але головне – це постійна роз’яснювальна робота на Черкащині під час зустрічей з людьми.

Директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік зазначив, що бізнес охоче співпрацює з громадами, наповнює бюджет та фінансує соціально важливі проекти, бо бачить куди саме йдуть ці гроші. Як приклад навів діяльність «Миронівський хлібопродукт», який віддає орендовані землі громаді, якщо вона хоче використати їх в інший спосіб. Зокрема, так відбулося у Степанецькій ОТГ, яка ще й отримала допомогу з облаштування пожежного депо на цій земельній ділянці.

Радник з питань децентралізації Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Гончар теж визнав, що децентралізація важлива реформа і зупинити її може лише «влада самогубців».

Голова ГО «Розвиток територіальних громад» Наталя Старікова оптимістично налаштована на позитивні зміни в країні, якщо до цього підходити з розумом. Вона переконана, що активна громадська діяльність може суттєво допомогти у впровадженні реформи на місцях. Зараз можна удосконалити цей процес на законодавчому рівні, виходячи з реальних недоліків та здобутків в ході децентралізації.

Громадський активіст, керівник ГО «Академія стратегічних досліджень» Сергій Пасічник нагадав про два найважливіших завдання реформи – наблизити послуги до людини та розумно розподілити кошти, щоб українці були в однаково зручних умовах, незалежно від місця проживання.

Всі присутні заслухали виступи голів ОТГ Черкащини. Серед виступаючих був і сільський голова Степанецької ОТГ. Із їхнього боку відчувалося бажання до співпраці, бажання вчитися, опановувати одразу бухгалтерію та юриспруденцію, в стислі терміни проходити «курс молодого бійця» у сфері державного управління. І все це - заради кращого майбутнього для ваших громад.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь