A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Урядова програма „Доступні ліки“

Дата: 21.05.2019 10:13
Кількість переглядів: 443

Фото без опису

З 1 квітня 2019 року урядова програма реімбурсації „Доступні ліки“ перейшла в адміністрування Національної служби здоров’я України (далі – НСЗУ). НСЗУ укладає договори з аптечними закладами і виступає єдиним платником програми. До проекту приєднуються як комунальні, так і приватні аптечні заклади.

Лікарські засоби за урядовою програмою реімбурсації „Доступні ліки“ пацієнти отримують безоплатно або з невеликою доплатою виключно за електронними рецептами, які виписують лікарі первинної ланки. Пацієнти із цукровим діабетом ІІ типу, бронхіальною астмою та серцево-судинними захворюваннями отримують необхідні для життя ліки — незалежно від місця проживання або місця прийому лікаря, з яким укладено декларацію. Отримати лікарські засоби за програмою можна у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ.

На аптеках-учасницях програми з’являються наліпки „Тут є Доступні ліки“.

В області на сьогодні, за інформацією НСЗУ (сайт НСЗУ), 47 аптечних закладів (241 місце відпуску лікарських засобів) відпускають лікарські засоби за електронними рецептами за урядовою програмою реімбурсації „Доступні ліки“.

Лікарями, які надають первинну медичну допомогу, виписано 37 546 електронних рецептів на лікарські засоби за урядовою програмою реімбурсації „Доступні ліки“ та відпущено – лише 22 912.

Одним із проблемних питаннь з відпуску лікарських засобів за електронними рецептами за урядовою програмою реімбурсації „Доступні ліки“ є недостатня кількість аптечних закладів, які уклали договори про реімбурсацію з НСЗУ.

У зв’язку з вищевикладеним, з метою реалізації в області урядової програми реімбурсації „Доступні ліки“ потрібно сприяти залученню аптечних закладів до зазначеної програми.

Інформація для аптечних закладів, які бажають прийняти участь у відпуску лікарських засобів за електронними рецептами за урядовою програмою реімбурсації „Доступні ліки“, розміщена на сайті управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь