A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Міжнародний день сім'ї

Дата: 15.05.2019 17:07
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

У середу, 15 травня відзначається Міжнародний день сімей . Це свято було засновано в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН через заклопотаність громадськості знеціненням інституту шлюбу.

Після прийняття резолюції Генасамблеєю свято вперше відзначалося 15 травня 1994 року. З того моменту щорічно для цього дня вибирається певна тема, яка покликана привертати увагу суспільства до проблем сім'ї.

Починаючи з 1996, вказувалися такі теми на день сімей: "Сім'ї - перші жертви злиднів і безпритульності", "Створення сімей на основі партнерства", "Сім'ї: забезпечення і пропаганда прав людини", "Сім'ї для людей будь-якого віку", "Сім'ї: суб'єкти і бенефіціарії розвитку".

З 2001 року: "Сім'ї і добровільна діяльність: зміцнення соціальної згуртованості", "Сім'ї і старіння - можливості і завдання", "Підготовка до десятої річниці Міжнародного року сім'ї та її святкування", "Десята річниця Міжнародного року сім'ї: рамкова програма дій", "Вплив ВІЛ і СНІДу на благополуччя сім'ї", "Мінливі сім'ї: виклики і можливості", "Сім'ї та інваліди", "Батьки і сім'ї: обов'язки і виклики", "Матері і сім'ї: виклики у світі, що змінюється", "Вплив міграції на сім'ї у всьому світі ".

З 2011 року: "Вирішення проблем малозабезпечених сімей і проблем соціальної ізоляції", "Забезпечення балансу між трудовою діяльністю і виконанням сімейних обов'язків на благо сімей і суспільства в цілому", "Сприяння соціальній інтеграції та солідарності поколінь", "Ключова роль сімей в справі досягнення цілей розвитку; Міжнародний рік сім'ї +20", "Чоловіки відповідальні? Гендерна рівність і права дітей в сучасних сім'ях", "Сім'я, здоровий спосіб життя і стійке майбутнє", "Сім'я, освіта і добробут", "Сім'я і інклюзивне суспільство".

Щорічно відповідно зі змістом розробляються програми підтримки, розвитку, зміцнення інституту сім'ї, прав людини та інше.

Тема дня 2019 року: "Сім'ї і заходи по боротьбі зі зміною клімату". За даними ООН, святкування Міжнародного дня присвячено сім'ям, сімейній політиці і проблемам навколишнього середовища.

Міжнародний день сімей в кожній країні має власні традиції, але всі вони зводяться до того, що це основний осередок суспільства, що є фундаментом всіх інших. Навіть в давнину шлюб вважався основою держави і священним таїнством.

У цей день люди роблять приємне своїм близьким, влаштовують тематичні вечори, феєрверки, акції, семінари, конкурси, концерти.

Україна має власний день сім'ї, який є молодим святом, і щорічно відзначається з 2012 року 8 липня. Відповідний Указ Президента України №1209 / 2011 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року.

У Києві з цього приводу в 2012 році влаштували фестиваль традиційної культури родини "Родовід". Незважаючи на власну дату в календарі, в Україні також відзначали і Міжнародний день15 травня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь