A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЗУСТРІЧІ З ГРОМАДЯНАМИ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ

Дата: 24.01.2019 16:08
Кількість переглядів: 735

22 січня у Павлівському старостинському окрузі відбулось громадське обговорення питання реформування первинного рівня надання медичної допомоги.

Першим до присутніх звернувся сільський голова Олександр Яременко, ознайомивши присутніх із основними проблемними питаннями, на які потрібно звернути увагу. Зокрема, головним - щодо оптимізації первинної ланки медицини. «Ситуація зі скороченням кількості штатних одиниць фельдшерів стала такою ж несподіванкою для місцевої влади, як і для мешканців громади. На жодну з нарад або зустрічей по цьому питанню нас ніхто не запрошував та не повідомляв про цю новацію. Аналогічна ситуація була нещодавно із нестачею коштів для виплати заробітної плати на 2018 рік медичним працівникам нашої громади; тоді, під час сесії сільської ради, із бюджету було виділено близько 1,5 млн. грн. для розрахунку» - наголосив сільський голова.

Під час обговорення новацій у сфері надання медичних послуг, яке було галасливим і викликало масове невдоволення та розпач присутніх, розглянуто низку питань: «Якщо від ФПів є намір відмовитися, то хто в такому разі надаватиме першу медичну допомогу жителям сільської місцевості? Якщо це повинні робити сімейні лікарі, то яким чином вони будуть забезпечені транспортом, пальним, в якій кількості буде наданий цей транспорт і пальне, хто прораховував його потребу? Крім того, враховуючи стан наших доріг, чи зможуть сімейні лікарі вчасно дістатися до хворого?»

В підсумку зустрічі було зроблено одностайний висновок, що питання подальшої роботи фельдшерів та створення Степанецького центру надання первинної медико – санітарної допомоги буде залежати від кількості декларацій заключних жителями Степанецької ОТГ із сімейними лікарями нашої громади та фінансових можливостей бюджету об’єднаної територіальної громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь