A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЗБЕРЕЖИ ЯЛИНКУ

Дата: 28.12.2018 13:39
Кількість переглядів: 598

У грудні проходить традиційна акція Всеукраїнської екологічної ліги «Збережи ялинку», яку підтримала і «Миронівська птахофабрика».

 Суть акції полягає в тому, щоб популяризувати серед дітей та дорослих виготовлення ялинок та інших новорічно-різдвяних символів з підручних матеріалів.

Це, у свою чергу, стане гарною альтернативою живим лісовим красуням, а отже й сприятиме збереженню лісу від передноворічного винищення хвойних дерев.

Можна створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива і без знищення дерев. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» – дідухи з колосків, калини,

створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет.

Під час акції діти та підлітки по всій Україні виготовляють святкові букети з вічнозеленого гілля, створюючи святкову атмосферу без знищення живого дерева. Такі композиції здобувають симпатії дедалі більшої кількості людей.

26 грудня на базі Степанецького ліцею відбувся заключний етап традиційної екологічної акції «Збережи ялинку», спонсором якої став "Миронівський хлібопродукт».

У номінації «Маленьке диво новорічних свят» взяли участь учні із навчальних закладів Степанецької ОТГ. 52 учні представили виготовлені власноруч ялинки та композиції. Вражені таким розмаїттям робіт, журі все ж було змушене обрати найкращих у чотирьох вікових категоріях.

Варто зазначити, що школярі й дошкільнята Степанецької ОТГ дуже пройнялись порушеною темою та активно підійшли до участі у природоохоронному конкурсі. Проявивши талант і фантазію, діти з успіхом виготовили оригінальні новорічні композиції з найрізноманітніших матеріалів. Тут і шишки ялини та сосни, горіхи й насіння.

А ще несподівані креативні ідеї з використанням макаронів, пір’я, пластику, картону, пінопласту, тканини, фольги, цукерок. Представники ПрАТ «Миронівська птахофабрика» особливо відмітили оригінальні роботи та наполегливість юних талантів, побажали їм подальших творчих успіхів, привітали з наступаючими новорічно-різдвяними святами та вручили грамоти, подарунки й солодощі.

Такі тематичні заходи розвивають у дітей екологічну культуру, сприяють дбайливому ставленню до лісу та використанню звичних речей для виготовлення чудових творчих композицій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь