A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

А В СТЕПАНЦЯХ БУВ ЯРМАРОК!

Дата: 18.09.2018 22:34
Кількість переглядів: 1265

Фото без опису

…Запитай, як цілий рік жило

Це найрідніше, це натруджене село,

Як весною сіяло, ростило,

Щоб так рясно восени вродило….

Так, час не йде – пролітає… Ось і промайнув знову цілий рік, як жителі Степанців святкували День села минулого року. А за цей час відбулося стільки  позитивних змін:  покращився благоустрій села, створилися нові комунальні підприємства школа здобула новий статус, провелися капітальні ремонти різних закладів, одним словом – село причепурилося і очікує свята.

Фото без опису

Знову людно і весело, адже цього року, на центральній площі відбувся справжній ярмарок з нагоди такого знаменного дня. Зібралися, святково вбрані люди,

Фото без опису

безтурботно бігають веселі діти, гуде, мов велетенський рій, шкільна громада, кожен щось розказує, показує, адже шкільний ярмарок, це вам не жарти – потрібно і презентувати, і продати як слід.

Фото без опису

А дорослі теж накрили столи достатку від кожної організації, діючої на території села, адже це було однією із умов прийняття участі в святковій програмі.

Фото без опису

Програма видалася різноманітною та насиченою, часу сумувати не було, адже свято проходило в стилі театралізованого дійства, були і козацькі розваги, і конкурс вишиванок,

Фото без опису

відбулося міні-шоу «Степанці мають талант», а для найменших жителів – парад візочків.

Фото без опису

Проходила виставка народних умільців, був і святковий концерт, і цигани, і Дячок із Солохою!

Фото без опису

 Урочистим словом привітав усіх присутніх голова громади Олександр Яременко, розповівши про всі успіхи та досягнення нашої громади, його очі горіли гордістю за своє село, яке набирає оберти на шляху до успішного розвитку.

Фото без опису

 Ірина Ванникова, керівник соціальних проектів МХП, яку запросили на таке урочисте дійство,із нагоди свята подарувала жителям села сертифікат від ПАТ «Миронівський хлібопродукт» на 100 000 гривень для закупівлі та встановлення у селі дитячого майданчика.

Фото без опису

А ще Ірина Валеріївна передала Інні, рідній сестрі Михайла Кучера, учасника АТО, допомогу на лікування в розмірі 3000 тис.грн.

Фото без опису

 Бо сам Михайло зараз перебуває в госпіталі міста Біла Церква, тому що, у 2016-му році отримав вогнепальні осколкові поранення обох ніг, переніс багато операцій і вже може пересуватися на милицях, але сам Михайло і його близькі вірять у те, що скоро він зможе повністю стати на ноги.

Фото без опису

Потім пані Ірина привітала Ганну Миколаївну Ткаченко, яка минулої суботи відсвяткувала своє 80-річчя. Ця жінка наразі є ветераном праці, адже вона віддала тридцять років своєї трудової діяльності на посаді секретаря сільської ради.

Фото без опису

 Також на свято була запрошена директор ПрАТ "Миронівська птахофабрика" Ольга Миколаївна Форостяна, вона теж вручила сертифікат на 150 000 гривень для ремонту доріг. Адже,лише спільними зусиллями влада, громада та соціально відповідальний бізнес здатні змінити життя в селах на краще.

Фото без опису

Протягом усього свята працювало компетентне жюрі, задача якого, була не з легких – оцінити всіх заслужено,

Фото без опису

адже конкурсанти добре підготувалися до свята та відстоювали із гідністю свої вироби і таланти.

 

Фото без опису Для найменших ярмаркарів, вже традиційно, БО «БФ «Урожай громаді» були безкоштовно забезпечені  веселі розваги на батутах та надувній гірці, також малеча вволю поласувала солодкою ватою від щедрого спонсора.

Фото без опису

Всі охочі долучилися до безпрограшної лотереї, адже вдома все знадобиться, а із ярмарку повертатися з порожніми руками - не гоже. Торги шуміли і гули до самого вечора, всіх від пуза нагодували козацькою кашею із м’ясом та запашною наваристою юшкою,

Фото без опису

а потім пісні та запальні танці, приправлені сміхом та жартами.

 

Фото без опису Щасливі та втомлені від народних гулянь повертались степанчани та гості села в свої домівки. І кожен поніс із свята в своєму серці вогник щирого українського тепла, адже такі події об’єднують людей.

Фото без опису

Тож бережімо це тепло до наступного року, до слідуючого Дня Села, а він не за горами, бо час не йде – пролітає…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь