A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Ляльковий театр – це не просто розвага

Дата: 06.09.2018 16:18
Кількість переглядів: 803

Фото без опису

Творчий розвиток особистості за всіх часів розглядався як один з пріоритетних напрямів освіти. Сьогодні світ змінився. Ми вступили в еру принципово нових знань і способів пізнання. Здатність до творчості дійсно стає умовою орієнтації людини у швидкозмінних і швидкоплинних процесах у світі, умовою не тільки адаптації до них, а й власної життєтворчості.

Ляльковий театр – це не просто розвага і веселе проведення часу. Це методика зі чудовим навчальним і виховним ефектом, яка допомагає дитині розібратися в основних соціальних поняттях, як добро і зло, що добре і погано. Сьогодні, дуже важливо вчасно допомогти дитині розібратися в правильних моральних і етичних якостях.

Фото без опису

 Всі батьки знають, яку важливу роль у розвитку дитини відіграє казка. А тепер тільки уявіть, як казка і ляльковий театр разом можуть вплинути на дитину. У кожного малюка є улюблена казка і персонаж, і кожна дитина мріє, що в один прекрасний день герої казки оживуть і казка отримає продовження.

За допомогою ляльки-рукавички, дитина «об’єднується» з персонажем, переживає почуття і емоції, але виражає їх не від свого імені, а від імені казкового персонажа. Спостерігаючи за діями і емоціями малюка, слухаючи, що говорить дитина , дуже часто вдається з'ясувати, що саме турбує малюка, чого він боїться, вдається дізнатися його маленькі дитячі секрети і допомогти їх вирішити.

Фото без опису

Лялька-рукавичка - це сам по собі позитивний або негативний персонаж мультфільму чи казки. Граючи з ним дитина краще зможе розібратися в поняттях добра і зла , пережити необхідний для розвитку емоційний досвід. Під час вистави дитина грає роль дорослого і вирішує дорослі проблеми, вчиться правильному поводженню в різних життєвих ситуаціях і робить вибір.

Сьогодні під час підготовки вистави діти КЗ «Мартинівський НВК І-ІІІ ступенів відчули себе маленькими акторами. Граючи ці ролі діти відкрили себе з нової сторони, показали свої таланти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь