A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

«Ні» жорстокому поводженню з безпритульними тваринами!

Дата: 13.08.2018 15:42
Кількість переглядів: 916

Фото без опису

Останнім часом в засобах масової інформації набувають суспільного резонансу сюжети, які висвітлюють факти жорстокого поводження з безпритульними тваринами.

З 2006 року діє закон «Про захист тварин від жорстокого поводження», що забороняє жорстоке поводження з тваринами й передбачає гуманні способи регулювання їхньої кількості, так як і в країнах Євросоюзу.

За порушення вимог цього Закону винні особи несуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність згідно із законом.

Органи Національної поліції згідно Закону вживають відповідних  заходів  у разі порушення законодавства про порядок поводження й утримання домашніх тварин.

З метою регулювання чисельності безпритульних тварин, забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, запобігання виникненню фактів жорстокого поводження з тваринами в області діє Програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки, затверджена рішенням обласної ради від 07.10.2016 № 9-7/VІІ.

Завданнями і заходами Програми передбачено:

 розробка та затвердження місцевих (міських, селищних, районних) програм регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами;

- створення (будівництво та/або облаштування) стерилізаційно-карантинних пунктів (притулків  для тимчасового утримання тварин)  на період стерилізації, карантину, вакцинації проти сказу;

- забезпечення функціонування системи гуманного вилову, масової стерилізації та вакцинації, реєстрації та обліку безпритульних тварин

із подальшою передачею їх новим власникам або поверненням до ареалу попереднього перебування;

- здійснення інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності дотримання правил утримання і поводження з домашніми тваринами.

За період дії Програми у 9 містах (Черкаси, Золотоноша, Ватутіне, Канів, Сміла, Катеринопіль, Звенигородка, Камянка, Городище) та 3 районах (Драбівському, Тальнівському та Черкаському) області затверджені місцеві програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним методом.

Облаштовано стерилізаційні пункти у містах Катеринопіль, Золотоноша та Канів. Збудовано притулок для безпритульних тварин у м. Умань. У м. Черкаси на території КП "Черкаська служба чистоти" існує притулок, розрахований на 200 тварин (80 вольєрів). Облаштовано мобільну (пересувну) операційну, яка функціонує на території Тальнівській обєднаній територіальній громаді.

Саме система таких пунктів – де безпритульних тварин вакцинуватимуть проти сказу (для забезпечення безпеки населення області) та стерилізуватимуть (що унеможливить подальше їх розмноження) – гарантує вирішення цієї проблеми в області.

В рамках проведення роз’яснювальної роботи серед громадськості області для запобігання появи безпритульних тварин, в рамках реалізації Програми, виготовлено поліграфічну продукцію на тему гуманного ставлення до тварин. Зокрема, видано буклет "Черкащина на шляху до гуманного поводження з тваринами", плакат "Нові стандарти поводження із тваринами", календар "Прихисти життя!" та флаєри "Переваги стерилізації безпритульних тварин" та "Інструкція власнику тварини". Інформаційні матеріали передаються  до районних державних адміністрації для їх поширення серед навчальних закладів області.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь