A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

«Ой, на Івана та на Купала»

Дата: 09.07.2018 10:43
Кількість переглядів: 810

Фото без опису

Розпочала купальське свято в.о. старости Мартинівського старостинського округу Бусля Алла Василівна, яка звернулася до жителів і гостей села з вітальним словом. А потім були виступи колективів художньої самодіяльності, частування, ігри, конкурси, розваги.

Фото без опису

 З давніх-давен свято Івана Купала супроводжується своєрідною обрядовістю та піснями. Тож не обійшлося без колоритних образів русалок та Водяника.

До речі, це народне свято, яке прийшло до нас ще з часів дохристиянських, пов'язане із рослинним світом і травами. За народними повір'ями, трави, зібрані в ніч на Івана Купала, мають цілющу силу. Дівчата прикрасили гільце із верби і, за народним звичаєм, роздали гілочки людям, щоб розкидали їх по полях і городах і були з великим урожаєм.

Символом незгасного вогню на цьому святі є багаття. Перестрибнути через нього – означає очиститись від усього недоброго, нездорового. На березі річки запалюється купальське вогнище, звучить весела музика, всі танцюють біля вогню…

Справжньою окрасою святкового вечора був виступ заслужених артистів України братів Томіленків. Їх чарівний спів зачарував жителів та гостів села, а людям старшого покоління нагадувала добрі старі часи.

Фото без опису

Сподіваємося, що ніч після Івана Купала принесе оновлення, очищення від хвороб, дасть заряд бадьорості, нові сили для праці, а закоханим – любов і злагоду.

Висловлюємо щиру подяку благодійному фонду «Урожай громаді» , ПрАТ»Миронівська-птахофабрика», місцевим  підприємцям,  фермерським  господарствам, фізичним  особам та  всім  іншим за допомогу в організації цього чудового свята.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь