A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Всесвітній день здоров`я

Дата: 07.04.2018 12:03
Кількість переглядів: 630

Фото без опису

Ідея   заснування Всесвітнього дня здоров’я   була висунута ще у 1848 р., на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я   у перші роки після закінчення другої світової   війни, яка завдала великої шкоди народу планети Земля та її матеріальним цінностям. Відтворення   всього зруйнованого потребувало здорових та сильних рук і в першу чергу молодого та підростаючого поколінь   країн Європи, Азії, Америки.

 

Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня – у день створення організації охорони здоров’я (ВООЗ) в системі ООН- спеціалізованої установи, що координує глобальні дії боротьби з хворобами. 
Результати   наукових досліджень   свідчать, що життєвий цикл людини ″закладений″ на генетичному рівні і становить 120-140 років. І не треба скептично ставитися до цих цифр. Вже сьогодні середня тривалість життя у високорозвинутих країнах (Японія. Ірландія, Швейцарія) перевищила 80 років, а до 2050 року за прогнозом вчених може досягти 100 років. Для того, щоб жити довше, потрібно вже   не так і   багато. Ключовим моментом у підвищенні якості життя та здоров’я людей має бути профілактика хвороб, формування змолоду цінностей бережливого ставлення до свого здоров’я, навчання основам здорового способу життя.
Всесвітня організація охорони здоров’я   присвячує кожен щорічний Всесвітній день   здоров’я якій-небудь темі і проводить пропагандистські заходи, як в цей день, так і тривалий час після 7 квітня. Але якою б не була тема, у кінці кінців вона пов’язана з профілактикою. Саме профілактична медицина є основою здорової нації, здоров’я кожної людини окремо. Профілактика – це щеплення для запобігання інфекційних хвороб, чиста вода, якісні та безпечні продукти харчування,   здорове, раціональне харчування, здорові та безпечні умови праці, навчання, відпочинку, відсутність шкідливих звичок   у вигляді тютюну, алкоголю, наркотиків. А сьогоднішня ситуація в країні нікому не додає здоров’я.   
Багато з цих   положень   вписані у Закон України ″Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення″. Є постулати здорового життя, які потрібна виконувати держава, але є багато таких, що напряму залежать від кожного з нас. 

Хочеш бути здоровим, будь ним! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь