A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

СІЛЬСЬКІ ГОЛОВИ ВІДВІДАЛИ ВЕРХОВНУ РАДУ

Дата: 02.04.2018 15:09
Кількість переглядів: 592

Фото без опису

27 березня поточного року мали можливість відвідати столицю та побувати в кулуарах верховної ради близько 80 очільників сільських громад, з якими співпрацює ТОВ «НВФ «Урожай» Групи МХП.

Ідея організувати екскурсію в приміщення головного законотворчого органу України для представників громад належить директору підприємства «Урожай» Олександру Воскобойніку. Він, зокрема, зазначив, що сесійну залу Верховної Ради обрав не випадково, адже кожному свідомому громадянину цікаво побувати біля витоків державотворення незалежності нашої країни, а тим паче людям, які представляють інтереси громад.
Під час екскурсії в стінах Верховної Ради представники сільських громад дізналися безліч цікавих фактів про те, як наша країна здобувала незалежність, хто брав участь у процесі державотворення, що закладено в основі функціонування українського Парламенту. Особливо зацікавили сільських голів факти про сесійну залу Верховної Ради, де ухвалюються законопроекти, що впливають на долю України. Зокрема, саме в цій будівлі 1991 року було проголошено державну незалежність. Ця подія відображена в картині «Державотворення», яка прикрашає другий поверх приміщення. Першу в Україні систему кондиціонування повітря також було встановлено в сесійній залі для народних обранців. Усім запам’яталася величезна 4-тонна люстра під куполом залу, виготовлена з білого та кольорового кришталю. Своїми враженнями про побачене поділилися Олександр Яременко, голова Степанецької ОТГ: «Сьогодні в нас була дуже продуктивна зустріч і екскурсія в кулуарах Верховної Ради. Ми побачили, як працюють наші обранці, зробили певні висновки. Тепер розкажемо нашим людям у громаді, що народні обранці — це такі ж самі люди, як і ми. І прості люди також можуть стати народними депутатами і приймати важливі рішення для держави, для громадян».

Фото без опису

Безкоштовну екскурсію для сільських голів організував Благодійний фонд «Урожай — громаді» за підтримки ТОВ «НВФ «Урожай» МХП.
— Як би ми не ставилися до політичних подій сьогодення, Верховна Рада — це історичне місце, де відбуваються найважливіші події нашої країни, часом — трагічні. Відчути цю атмосферу, звірити враження від побаченого по телевізору та наживо — це незабутньо. Кожен справжній громадянин України повинен це пережити, — розповідає директор фонду Тетяна Волочай.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь