A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ОТГ Черкащини масово впроваджують програми гуманного ставлення до безпритульних тварин

Дата: 14.12.2017 15:03
Кількість переглядів: 657

Відразу 9 об’єднаних територіальних громад Черкащини із наступного року почнуть вирішувати проблему бездомних тварин гуманними методами, прийнявши відповідні програми та запланувавши у своїх бюджетах відповідні кошти.

                                       Фото без опису

Програми уже прийнято у Єрківській, Мокрокалигірській, Степанецькій, Кам’янській і Тальнівській ОТГ, днями їх буде затверджено у Стеблівській та Набутівській громадах, а із наступного року – і в Шполянській та Ротмистрівській ОТГ.

- Ми прагнемо, аби наша громада розвивалася – і ставала громадою свідомих і відповідальних людей, життя у ній ставало комфортнішим, а наші діти зростали моральними і гуманними людьми, тому не вагаючись, прийняли таку програму, - зазначив голова Степанецької громади Олександр Яременко. – Вона передбачає, що кожна безпритульна тварина відловлюється, вакцинується проти сказу, стерилізується, ідентифікується (кліпса у вушко) та відпускається на місце, де перебувала раніше. Раніше в Україні цю проблему роками намагались вирішувати негуманним шляхом – що як неефективно, так і суворо карається сьогодні, згідно із чинним законодавством.

- Нас влаштовує такий шлях вирішення проблеми, оскільки стерилізовані та вакциновані тварини стають неагресивними і безпечними як у плані потенційних конфліктів із людьми, так і в плані перепони поширенню сказу. Більше того – залишаючись на вулиці, вони створюють перепону для проникнення у населені пункти диких тварин. Ну і звісно ж,  стерилізовані собаки  не залишатимуть після себе на вулицях десятки нових безпритульних цуценят, - зазначає секретар Єрківської селищної ради Алла Яременко. – Ми першими прийняли таку програму і у рік Собаки обов’язково плануємо запровадити у нашій громаді більш відповідальне і гуманне ставлення до безпритульних тварин.

Сьогодні 2 ОТГ Черкащини - Тальнівська та Кам’янська - працюють над створенням стаціонарної бази (приміщення із обладнанням та майданчик для тимчасового утримання тварин), перемігши із цією ідеєю на конкурсі природоохоронних проектів та заходів, що реалізуються за рахунок обласного бюджету. Крім того, Тальнівська ОТГ отримала мобільну операційну, обладнану ветеринарним начинням (за  підтримки Посольства Канади в Україні), що може проводити стерилізацію та вакцинацію тварин у межах усієї ОТГ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь