A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Любов лікує в серці рани

Дата: 11.02.2018 14:00
Кількість переглядів: 976

З тих пір, як над нашою землею гриміли громи страшного лихоліття війни, пройшло чимало років. На полях заросли хлібами глибокі рани від снарядів, сивина припорошила на скронях ветеранів болючу пам`ять. Здавалося, що ця трагедія навчила людей цінувати мирне небо, але, нажаль, це тільки здавалося... Ось знову, вже не один рік наші хлопці поливають землю гарячою кров`ю, знов смерть - безглузда, зла, яка видирає з рідних рук синів, чоловіків, братів, коханих. Але, навіть ті, хто повернувся з того пекла додому, мають глибокі поранення, якщо і не фізичні, то в серці кожного з них залишилась та прірва, яка не так скоро і загоється, не так просто часові зцілити їхні душі, обпечені війною. Вони повертаються до рідних домівок, але їх думки ще там, вони ще й досі бачать у снах обличчя тих, хто залишився там, де війна... А дома не завжди можуть зрозуміти, що сталося з їх солдатом, чому він інший, немов якийсь чужий, немов і не їхній це син, чоловік, коханий чи брат. Чому!? Та тому, що війна просто так не відпускає, вона немов зараза, яка вчепиться в саму душу і не відпускає дуже довго. Що з цим робити, як далі жити? Адже страждають і самі ветерани, і їхні найрідніші люди, а це і розбиті серця, і розірвані сім`ї, і діти без батьків, сльози і горе, хоча здавалося б - ось же він! Прийшов! Живий! А душа?.. А душу треба дуже довго ще відігрівати. А ліки тільки одні - любов. А як правильно лікувати, як не нашкодити ще більше? Знов питання. А де брати відповіді? Адже в нашій країні мало таких служб, які б змогли допомагати в таких не простих ситуаціях. Але, все таки є.

На території Степанецької ОТГ проживає багато сімей, яких теж торкнулась своєю кістлявою рукою війна, хоча її називають, таким зручним для когось словом, як АТО. Багато хлопців вже, слава Богу, повернулося, багато ще там, але поранених душ уже хватає. Саме тому 7 лютого в приміщенні будинку культури відбулася зустріч начальника відділу організаційно-правової роботи у Черкаському обласному центрі соціальних служб для сімей, дітей та молоді Пони Людмили Михайлівни з матерями та дружинами учасників АТО, які є жителями нашої громади. Для цих жінок це було щось нове, деякі з них почали розуміти, чому з їхніми хлопцями сталися такі зміни, вони змогли поділитися усім наболілим, поставити Людмилі Михайлівні різні запитання на які отримали змістовні відповіді.

Людмила допомогла цим жінкам проаналізувати різні ситуації та випадки з їхнього життя, які раніше приводили їх у тупік, з якого вони не бачили виходу, дала дуже багато корисних порад, як допомогти своїм чоловікам віднайти втрачену гармонію з життям, як не поранити своїми відносинами, ще не сформовані, душі власних дітей. Зустріч пройшла у дуже теплій атмосфері, жінки були задоволені, адже вони дізналися, як справлятися зі своїми не простими проблемами, одержали кваліфіковану допомогу від справжнього спеціаліста. Людмила Михайлівна залишила всім бажаючим свої координати і запропонувала звертатися до неї за допомогою, також пообіцяла нашим жіночкам, що ця зустріч не була останньою. Після зустрічі з дружинами та матерями наших героїв Людмила Михайлівна провела семінар для старост та керівників різних відділів нашої ОТГ з питань надання послуг ветеранам АТО. Пояснила, як потрібно поводитися з цими людьми, навела кілька прикладів не коректної поведінки з боку службовців, які своїми не обдуманими діями стосовно ветеранів, дискримінували звання чиновника в їхніх очах. Адже ми, кожен з нас і є наша держава. І від того, як кожен з нас покаже свою честь і гідність і буде залежати репутація нашої країни. І якщо ми навчимося поважати героїв, то ми навчимо цьому і наших дітей - а це наше майбутнє, це наша історія, це і є наша суть і наш менталітет. Наша держава ще молода, наша ОТГ ще молодша, отже ще є чому повчитися і куди рости, тож почнемо сьогодні удосконалюватися, творити добро, не залишатися осторонь чужого горя, щоб завтрашній день не спитав з усією жорстокістю за нашу бездіяльність у сьогоденні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь