A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

День Українського козацтва та День захисника України

Дата: 17.10.2017 13:06
Кількість переглядів: 1249

В суботу 14 жовтня в Беркозівському будинку культури пройшли урочисті заходи з нагоди Дня захисника України та День села Беркозівка, ці заходи були розділені на ІІ частини. На першу частину було запрошено 60  учасників АТО з усієї Степанецької громади, для яких було присвячене це свято.

 Громадкість вшанувала мужність і звитягу своїх воїнів, чоловіків і жінок, які захищають кордони України, схилила голову перед іменами загиблих, що віддали своє життя, захищаючи Україну, вшанували хвилиною мовчання, висловили шану і вдячність матерям і батькам, які виховали гідних та сміливих синів.

З вітальними словами до учасників антитерористичної операції звернулися,  перший заступник сільського голови Павло Михайлович Зоренко, заступник сільського голови з гуманітарних питань Юлія Вікторівна Мітакі, в.о. старости Іван Васильович Вощан. 

«День захисника України – це свято вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, патріотичного духу у суспільстві. Це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати звитяги предків, які своїми ратними звершеннями здобули та відстояли нашу свободу і незалежність. Знаково, що ми відзначаємо День захисника України у свято Покрови Пресвятої Богородиці, адже традиція вшанування нашого війська бере свій початок ще із часів Київської русі та козаччини. Не можна не згадати воїнів-афганців. Вони не боронили української землі, але виконували громадянський обов’язок. Саме афганці, пройшовши дорогами одного збройного конфлікту, передають свої знання і вміння тепер, аби  наблизити перемогу в іншій, уже своїй, війні. За це усім мужнім чоловікам – низький уклін та особлива шана. Але найбільшою мірою це свято асоціюється зі справжніми героями України, учасниками АТО та бойових дій, учасниками війни за нашу незалежність, з теперішніми Збройними Силами, Національною гвардією, волонтерами. Це свято всіх, хто любить Україну. Свято  тих, хто тілом, серцем і душею відчув свою відповідальність до оборони Вітчизни від російських агресорів.» – зазначив у своєму привітанні Іван Васильович Вощан.

До слова був запршений учасник бойових дій, волонтер, Порожній Микола Вікторович.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання  полеглих на Сході воїнів-земляків.

Відбулося  покладання  квітів до Монументу   Слави.

У фоє БК стояли меморіальні фото загиблим учасникам АТО Канівського району,була організована виставка вишивок та патріотичних дитячих малюнків учнів Беркозівського НВК та інших шкіл громади.

А також український прапор,на якому хлопці залишали свій особистий підпис та побажання, який потім був подарований ними першому заступнику сільського голови Павлу Михайловичу Зоренку. Усім учасникам були врученні цінні подарунки та організований фуршет. 

У концертній програмі взяли участь: творчий колектив „Роси”,

родинний дует Алли та Ірини Козак, дует у складі Сергія Почтара та Алли Козак з с.Степанці, співочий дует у складі Богдана Царенка та Тетяни Семьонової, хореографічний дует Геращенка Костянтина та Мозгової Анжели з с.Мартинівка,з флешмобом виступили учні Беркозівського НВК.

Після 30 хв. перерви продовжилася ІІ частина,святкування День села Беркозівка,яке проводилося вперше.

Із вітальною промовою до громади звернувся сільський голова Яременко Олександр Іванович та в.о. старости Іван Васильович Вощан.

 Вони висловили щиру подяку усім жителям за любов та вірність рідному селу, за внесок у розвиток та добробут, тим, хто не тільки на словах, а й конкретними справами допомагає у благоустрої села.

Люди  із задоволенням дивились концерт, на який були запрошені аматори сільських будинків культури сіл Степанці, Павлівка  та Копіювата. 

 

Після урочистостей свято продовжилося святковим концертом братів Томіленків. Програма була насиченою піснями, гумором . Гучними оплесками глядачі проводжали кожен номер концертної програми.

Діти мали змогу відчути радість на батуті і надувній гірці та почастувати солодкою ватою.

Пригощали жителів села та гостей смачною кашею, юшкою, варениками та мисливськими ковбасками.

На закінчення святкування всі бажаючі могли потанцювати під музику музичного колективу "Родина"з селища Степанецького. Сподіваємося, що таке святкування Дня Села буде проводитися кожного року.

Спонсорами цих заходів виступили :

1.ТОВ  НВФ «Урожай» філія «Заповіт Шевченка».

2.ПРАТ «Миронівський хлібопродукт».

3.ТОВ «СП Щире».

4.Обіход Валентина Леонідівна

5.Пасічний Ігор Григорович

6.Перебій Сергій Сергійович

7.Вергеле Анатолій Миколайович

8.Мікулін Андрій Павлович

9.Чорноіван Віталій Олександрович

10.Фірма «АЛГ-Агро» (Дарівський колгосп).

11.Споживче товариство «Любисток» директор Бусля Ю.В.

12.ПП -директорТуренко С.В.

13.ФОП -директорХижняк Н.М.

14.ФГ «Доля»-директор Сіренко Р.О.

15.ФГ «Лан-Віт»-директор Падалка В.А.

16.ФГ «Дукат»-директор Коваль Ігор Ксенофонтович.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь